jul & nyttår 2020

Julen 2020

Mor vil være på Bråset fra 22/12 – 5/1.

 

Kaker

Smultringer

Smultringer – deig lages tirsdag 15/12. Bakes ut og stekes torsdag 17/12-20. Har avtalt med Jan – ca 20/11

Småkaker med sjokoladebiter II

 

Menyer

Første dag jul – 19. Hva gjør vi i 20?

Mild rakørret med eggerøre og lefse  ?

Rundstykker (lages i forveien – fine å fryse)

Syltetøy

Hovedrett

Salmalaks m/agurksalat, smeltet smør og kokte poteter
Eller hvit fisk

23/11: Far kjøper 1 flaske vin

Dessert – 20

Epledessert med vaniljeis

 

Annen dag jul

I 2019 var vi 5 (meg + Jans familie). I 2020 vil vi være 6.

Rødvinsgløgg.   MEGET GOD

 


Forrett – 19

 

https://www.matgodt.no/forretter/marinert-laksesnacks/

Meget god. Brukte hjemmelaget loff.

Crostini med dillkrem og røkt laks

Eggerøre på ristet loffskive til B.K.

 

 

Hovedrett – vi var 5 voksne i 19

Elgstek  – se her. 62 grader. Tok ca 1 1/2 time på 125 grader.
23/11-2019: Kjøpte 2 elgsteker hos Meny: 1,264 kg + 1,098 kg. Leverandør: www.livilt.no  Tas ut 23/12.

10/11-20: Kjøpte en elgstek på 1,48 kg

23/11: Far vi kjøpe 2 flasker rødvin

Kjøp en stek på ca 1,5 kg (1,2 var nok for 5)

Vi spiste den minste. Kjøp en på 1.2 kg neste år.
Kokte råskrelte poteter  – hvor mange? 3 til hver = 20. Det ble tre til overs.

Viltsaus – 2 pakker. Greit med to pakker – 1 liter saus.  (Jakobs viltkraft 250 ml var veldig bra. Ikke lagre i kjøleskap)

Satte inn steken kl. 16.00 – ferdig ca 17.30. Hvile ca 15 min.

Forrett spist kl. 17.30. Gløgg kl. 17.00

Grønnsaker:

1 blomkål og 2 brokkoli. Bruk 1 blomkål og 1 brokkoli neste år.
Tomater glemte jeg i år.
Soppstuing av 500 gr sopp – alt gikk med

Blomkål og Brokkoli

Rødvin: 1 flaske Cotes du Rhone

1 solo
Eplemost EDEL m/Gravenstein – kjøpt på Vinmonopolet

 


Dessert

Multer og kremfløte  m/ett glass  (Moscato d’Asti 2018 (bestillingsvare). Multene tas ut 24/12.

Sjokolademouse for to personer. Lages ferdig første dag jul.

https://www.vinmonopolet.no

 

Nyttårsaften

Pedregosa Cava. Reserva Clos. Brut Nature

23/11: Far kjøper 1 flaske rødvin og noe hvitvin for å drikke

Hovedrett

10/11-20: Kjøpte en stek, Dåhjort i nett på 934 gram på Meny.

 

Reinstyrstek 2019
Kjøpte en frosset stek på 900 gr 14/11-19 fra Finnmarks Rein på Meny.

Hva er mulig å få kjøpt, fortrinnsvis på 700 gram. Alternativt middag dagen etter for meg.

 

Sjampingjongstuing m/creme fraische.  (Stek sjalottløk og sjampinjonger i olje til de blir fint brune + tilsett creme fraiche)

Blomkål

Bringebær med fløte til dessert –  Moscato d’Asti 2018 ?.

Vin: Santa Sofia Valpolicella Ripasso ?

 

Dessert

Bringebær og fløte

Comments are closed.