jul & nyttår 2020

Julen 2020

Mor er på Bråset fra 26/12 – 5/1.

 

Innkjøpsliste vin:

Vinmonopolet Finnes på lager de fleste steder. God vin

Vajra Moscato d’Asti 2020 | Italia | Land | Vinmonopolet  1 flaske Lager i Asker 142 kroner. Nyttårsaften.  Denne var best av disse to

Saracco Moscato d’Asti 2020 | Italia | Land | Vinmonopolet 2. dag jul. 135 kr  Lager i Asker. Søt og god.

 

 

Kaker

Smultringer

Smultringer – deig lages tirsdag 15/12. Bakes ut og stekes torsdag 17/12-20. Har avtalt med Jan – ca 20/11

Ble litt lave – totalt 303 stk, skulle vært 160 – 180 stk. Men like god smak

Småkaker med sjokoladebiter II. Hadde i litt mer smør

Krumkaker – 1/4 porsjon, 7 stk

 

Menyer

Første dag jul – 19. Hva gjør vi i 20?

Mitt forslag for far: droppe frokost i år.

 

Hovedrett

Salmalaks m/agurksalat, smeltet smør og kokte poteter
Eller hvit fisk

23/11: Far kjøper 1 flaske vin

Dessert – 20

riskrem

 

Annen dag jul

I 2019 var vi 5 (meg + Jans familie). I 2020 vil vi være 6.

Rødvinsgløgg.   MEGET GOD

Brukte 1 1/2 flaske av: Chile, Sunrise Cabernet Sauvignon 2020 2 flasker 100 kr – Sunrise Cabernet Sauvignon 2020 | Chile | Land |

 

Forrett – 20 

(Samme som i 2019)

Bakte loffen på morgenkvisten.

Kjøpte 3 pakker (300 gr) røkt laks på Rema

+ fersk dill

Meget godt. Brukte hjemmelaget loff./

Crostini med dillkrem og røkt laks – Matgodt – mat og muligheter

Eggerøre på ristet loffskive til B.K.

 

 

Hovedrett – vi var 5 voksne i 19. Vi er 6 i 2020.

Elgstek  – se her. 62 grader.  125 grader. Satte den inn kl 15.45 – var nådd 62 grader kl. 18.00. Steken var på 1,48 kg.  Steken hadde en indre temperatur på 15 grader, når jeg satte den i ovnen. Burde vært tatt ut, når jeg stod opp (2 timer tidligere enn når jeg tok den ut i 2020).
23/11-2019: Kjøpte 2 elgsteker hos Meny: 1,264 kg + 1,098 kg. Leverandør: www.livilt.no  Tas ut 23/12.

10/11-20: Kjøpte en elgstek på 1,48 kg. Tas ut 23/12. Akkurat passe mengde. 1 1/2 skive igjen av steken.  Steken var veldig god.

Trenger 1 løk, selleri og et par gulrøtter sammen med steken i stekeovnen.

2 flasker rødvin: Masi Campofiorin 2017

 

Kokte råskrelte poteter  – hvor mange? 3 til hver = 20. Hadde 22 – ble mange til overs. Skrell 19-20 poteter i normal størrelse. Stor sort kjele

Viltsaus – 2 pakker. Greit med to pakker – 1 liter saus.  (Jakobs viltkraft 250 ml var veldig bra. Ikke lagre i kjøleskap)

Satte inn steken kl. 16.00 – ferdig ca 17.30. Hvile ca 15 min.

Forrett spist kl. 18.15. Gløgg kl. 17.15. Middag kl. 18.30

Grønnsaker:

Aspargisbønner (grønne) – veldig gode. Ta bort endene (iflg. Jan)

+ 1 blomkål

+ Tomater. Det gikk 1 tomat.

Tyttebærsyltetøy (glemte det i 2020)

Lag soppstuing av ca 750 gram i 2020 – nesten alt gikk med
Soppstuing av 500 gr sopp – alt gikk med i 2019

Blomkål og Brokkoli

 

1 solo

Eplemost fra Egge. 1 liter kjøpt på Rema. Veldig bra

 


Dessert

Multer og kremfløte  m/ett glass  (Moscato d’Asti 2018 (bestillingsvare). Multene tas ut 24/12 – 700 gr til 4 voksne.

Sjokolademouse for to personer. .

 

Nyttårsaften

Far og meg.

Pedregosa Cava. Reserva Clos. Brut Nature

23/11: Far kjøper 1 flaske rødvin og noe hvitvin for å drikke

Hovedrett

Hjortestek med fløtegratinerte poteter. Ta ut steken 29.12

10/11-20: Kjøpte en stek, Dåhjort i nett på 934 gram på Meny.

Trenger 1 løk og et par gulrøtter sammen med steken i stekeovnen.

Ta ut steken på morgenen.

Hjortestek med fløtegratinerte poteter | Oppskrift – MatPrat

Satte inn steken kl 16.15. Kl 17.50 tok jeg den ut – termometeret viste da 60,5 grader. Ta ut på 61 grader neste gang.

Kjøttet var veldig godt. Annerledes enn elg.

 

Kjøp et par gulrøtter + sjalottløk.

1 liten Blomkål

6 poteter

 

Hva vil far ha av grønnsaker?

Sjampingjongstuing m/creme fraische.  (Stek sjalottløk og sjampinjonger i olje til de blir fint brune + tilsett creme fraiche)

 

Tyttebærsyltetøy

 

Dessert

Bringebær med fløte til dessert –  Moscato d’Asti 2018.  Ta ut bringebær 30/12

 

Comments are closed.