Frokostbrød med havremel -18 stk

Bygger ¨på: https://www.matgodt.no/hjemmebakst/runde-frokostbrod/

Stekes i en langpanneskuff, dekket med bakepapir.
18 halvgrove frokostbrød.

Bakt første gang 17.4.2020. Meget gode.
Bakt andre gang 6/10-20

Oppskrift
50 gr gjær
50 gr bremykt (/meierismør)
7 dl vann
2 egg (1 i deigen og 1 til pensling)
1/2 ts salt (6/10-20: strødde over litt)
1 ss sukker (17/4: brukte 2 ts, 6/10-20: brukte 1 ts)
9 – 11 dl hvetemel
5 dl havremel  (17/4: brukte 5 dl – tror det er bra)
1 1/2 dl Grov sammalt hvete (17/4: brukte 1 dl). 6/10-20: brukte 1,2 dl

Valmuefrø

Slik gjøres det:

1) Varm opp 3 dl av vannet til 40 grader og tilsett havremelet. Rør om og la stå i 10 minutter å svele.

2) Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett sukker og salt. 

3) Smelt smøret og hell over 4 dl vann – varm dette til 38 grader. (Det andre vannet er blitt kaldere)
Hell væsken over gjæren og rør til all gjæren er oppløst.

2 ) Tilsett salt, 1 egg og 11 – 12 dl hvetemel. 
Rør og elt deigen til en god klump. Tilsett mer hvetemel, hvis deigen virker løs.
Strø litt mel over deigen. Ta plast over bollen, og sett til heving på et lunt sted. Den skal heve i 30 minutter.

3) Sett ovnen på 225 grader.

4) Arbeid deigen smidig på et melstrødd bakebord. Del den i to like deler, og form dem til lengder. del hvert lengde i 9 biter. Bitene rulles til avlange boller, som legges i langpannen (30 x 40).
Ha plast over langpannen, og sett den til heving i ca 25 minutter.

5) Pensle med egg og strø på valmuefrø.

6) Stekes 14 min nederste og deretter 4 min i midten/ett hakk opp. 

7) Avkjøles på rist (opp ned)

Fine å fryse!

 

Comments are closed.