Lapper

Lapper

 

 

 

 

Halvert oppskrift – ca 15 lapper (ca 7 lapper):

  • 2 dl hvetemel (1 dl)
  • 1 1/2 dl melk (3/4 dl)
  • 2 – 3 stk egg (1 egg)
  • 14 dl sukker (1 ss)
  • 1 1/2 ss smør (3/4 ss)
  • 14 ts salt (litt salt)
  • 12 ts bakepulver (1/4 ts)

1. Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre i matprosessor.

2. La (helst) røren svelle i 15 minutter.

3. Stek så lappene i litt smør eller olje i varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten (etter ca. 1 minutt).

Spis lappene lune med syltetøy eller rørte bær.

 

Kilde: http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/lapper/

Legg igjen en kommentar