Karbonader med soppstuing, blomkål og stekte poteter

Veldig godt.

Lagde det bl.a. 28/3-20

Karbonader

400 gr karbonadedeig

1 egg

1 SS  potetmel

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

0,5 dl melk (lett eller hel)

SLIK GJØR DU

Bland alt utenom melk godt sammen, når du jobber litt med deigen blir den seigere, og den holder lettere sammen da når du skal steke karbonader. Spe så med melk, litt om gangen og rør godt

Stekes i stekepanne med olje

Form kakene i passende størrelse.
Stek på høy varme til det har dannet seg en fin skorpe, på høy varme.

Etterstekes på lav varme – i passe antall minutter (avhenger av tykkelsen)

(Kan også etterstekes i stekeovn på 200 grader i ca 20 min)

Kilde: https://ingunns.no/saftige-knallgode-karbonader/

Soppstuing

Se min oppskrift her.

Blomkål 

  1. Plukk av bladene for hånd eller skjær dem av med en kniv.
  2. Knekk av for hånd eller skjær av blomkålbukettene.
  3. Kok bukettene til de er møre, ca, 7-9 minutter. Stikk med en kniv for å kjenne når de er ferdigkokt

 

Stekte poteter

Skrell potetene

Skjær opp i passende biter

Sett stekeovnen på 200 grader

Kok i ca 15 min

Smør et ildfast fast med olje

Har de kokte potetbitene oppi fatet

Hell over litt olje

Salt

Timian

Stek i ca 20 min

(Hvis du ikke koker først, så trengs betydelig lenger tid i stekeovn. Se da denne oppskriften.)

 

 

 

Comments are closed.