Karbonader med soppstuing, blomkĂĽl og stekte poteter

Veldig godt.

Lagde det bl.a. 28/3-20

Karbonader

400 gr karbonadedeig

1 egg

1 SS  potetmel

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

0,5 dl melk (lett eller hel)

SLIK GJØR DU

Bland alt utenom melk godt sammen, nür du jobber litt med deigen blir den seigere, og den holder lettere sammen da nür du skal steke karbonader. Spe sü med melk, litt om gangen og rør godt

Stekes i stekepanne med olje

Form kakene i passende størrelse.
Stek pü høy varme til det har dannet seg en fin skorpe, pü høy varme.

Etterstekes pĂĽ lav varme – i passe antall minutter (avhenger av tykkelsen)

(Kan ogsĂĽ etterstekes i stekeovn pĂĽ 200 grader i ca 20 min)

Kilde: https://ingunns.no/saftige-knallgode-karbonader/

Soppstuing

Se min oppskrift her.

Blomkül 

  1. Plukk av bladene for hĂĽnd eller skjĂŚr dem av med en kniv.
  2. Knekk av for hĂĽnd eller skjĂŚr av blomkĂĽlbukettene.
  3. Kok bukettene til de er møre, ca, 7-9 minutter. Stikk med en kniv for ü kjenne nür de er ferdigkokt

 

Stekte poteter

Skrell potetene

SkjĂŚr opp i passende biter

Sett stekeovnen pĂĽ 200 grader

Kok i ca 15 min

Smør et ildfast fast med olje

Har de kokte potetbitene oppi fatet

Hell over litt olje

Salt

Timian

Stek i ca 20 min

(Hvis du ikke koker først, sü trengs betydelig lenger tid i stekeovn. Se da denne oppskriften.)

 

 

 

Comments are closed.