Brokkoli og blomkål – koking

Brokkoli

Kilder:

http://www.bama.no/kokkens-tips/slik-tilbereder-du-brokkoli/

 

https://coop.no/coop-prix/fisk/articles/kan-du-koke-brokkoli/

 

https://www.nrk.no/livsstil/ikke-kok-brokkolien-1.8151185

 

Fra beskrivelsen på fruktleverandøren Bamas nettsider:

1. Skjær av stilkenden.
2. Fjern de små bladene på stilkene.
3. Skrell brokkolien, bruk en skreller eller en kniv.
4. Del den i to eller fire deler. 
5. Kok opp vann med litt salt og legg oppi brokkolien. Har du litt fruktsalt (Nyco) oppi kokevannet, beholdes grønnfargen ekstra godt. Gi brokkolien et oppkok. Trekk kjelen av platen og la brokkolien trekke i cirka 3 minutter før du heller av vannet.

 

Alternativ (Coop):

Slik gjør du:

  1. Kutt brokkolien i like store trær. Skrell stilken, kutt på langs og ta den med.
  2. Ha nok vann i en gryte til at brokkolien får god plass, og ha i et par teskjeer salt.
  3. Kok opp vannet til det fosskoker og ha i bukettene.
  4. La dem småkoke i 2-4 minutter til de er litt myke, men fremdeles faste, irrgrønne og gir tyggemotstand. 

 

BLOMKÅL

http://www.bama.no/kokkens-tips/slik-tilbereder-du-blomkal/

 

Hvordan koke blomkål

  1. Plukk av bladene for hånd eller skjær dem av med en kniv.
  2. Knekk av for hånd eller skjær av blomkålbukettene.
  3. Kok bukettene til de er møre, ca, 7-9 minutter. Stikk med en kniv for å kjenne når de er ferdigkokt.

Hvordan smørdampe blomkål

  1. Plukk av bladene for hånd eller skjær dem av med en kniv.
  2. Knekk av for hånd eller skjær av blomkålbukettene.
  3. Varm opp en panne eller kjele med lokk og med litt vann som dekker bunnen. Kok opp, legg oppi bukettene med en klatt smør og damp i ca. 5 minutter.

 

 

Comments are closed.