Brokkoli og blomkĂĽl – koking

Brokkoli

Kilder:

http://www.bama.no/kokkens-tips/slik-tilbereder-du-brokkoli/

 

https://coop.no/coop-prix/fisk/articles/kan-du-koke-brokkoli/

 

https://www.nrk.no/livsstil/ikke-kok-brokkolien-1.8151185

 

Fra beskrivelsen pü fruktleverandøren Bamas nettsider:

1. SkjĂŚr av stilkenden.
2. Fjern de smĂĽ bladene pĂĽ stilkene.
3. Skrell brokkolien, bruk en skreller eller en kniv.
4. Del den i to eller fire deler. 
5. Kok opp vann med litt salt og legg oppi brokkolien. Har du litt fruktsalt (Nyco) oppi kokevannet, beholdes grønnfargen ekstra godt. Gi brokkolien et oppkok. Trekk kjelen av platen og la brokkolien trekke i cirka 3 minutter før du heller av vannet.

 

Alternativ (Coop):

Slik gjør du:

  1. Kutt brokkolien i like store trĂŚr. Skrell stilken, kutt pĂĽ langs og ta den med.
  2. Ha nok vann i en gryte til at brokkolien fĂĽr god plass, og ha i et par teskjeer salt.
  3. Kok opp vannet til det fosskoker og ha i bukettene.
  4. La dem smükoke i 2-4 minutter til de er litt myke, men fremdeles faste, irrgrønne og gir tyggemotstand. 

 

BLOMKÅL

http://www.bama.no/kokkens-tips/slik-tilbereder-du-blomkal/

 

Hvordan koke blomkĂĽl

  1. Plukk av bladene for hĂĽnd eller skjĂŚr dem av med en kniv.
  2. Knekk av for hĂĽnd eller skjĂŚr av blomkĂĽlbukettene.
  3. Kok bukettene til de er møre, ca, 7-9 minutter. Stikk med en kniv for ü kjenne nür de er ferdigkokt.

Hvordan smørdampe blomkül

  1. Plukk av bladene for hĂĽnd eller skjĂŚr dem av med en kniv.
  2. Knekk av for hĂĽnd eller skjĂŚr av blomkĂĽlbukettene.
  3. Varm opp en panne eller kjele med lokk og med litt vann som dekker bunnen. Kok opp, legg oppi bukettene med en klatt smør og damp i ca. 5 minutter.

 

 

Comments are closed.