Sjokolademoussekake på nøttebunn

Kilde: https://www.godt.no/oppskrift/8535/sjokolademousse-paa-noettebunn

Oppskriften på godt.no er for en form på 20-22

Kaken trenger 6 timer avkjøling – dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Tips: Kaken tåler fint å fryses. La kaken tine på tallerkenen/fatet den skal serveres på. Tines helst i kjøleskap.

Laget første gang 7. april 2020. Meget god – men mektig. Kaken kan gjerne lages dagen før den skal serveres.

 

Her er en justert oppskrift, tilpasset kakeformen jeg har på 15 cm

Lagde 15 cm 29/5-20, det ble for mye sjokolademousse – reduserte da til dagens oppskrift.

 

Nøttebunn

2 middels store eggehviter. En av plommene brukes i sjokolademoussen.

35 gram sukker og 35 gram sukrin  (Opprinnelig: 75 gram sukker)

90 gram hasselnøtter

 

Sjokolademousse

3 mellomstore eggeplommer.

120 gram  lys kokesjokolade

50 gram Dronning kokesjokolade

85 gram bremykt og 20 gram smør (Alt.: kun smør)

2,4 gelatinplater

1,0 dl kaffe

3 eggehviter

30 gram sukker + 30 gram sukrin. (Alt: 60 gram sukker)

 

Slik gjør du det

  1. Nøttebunn

    Smør en kakering 15 cm i diameter), eller kle den med bakepapir. Bruk gjerne en kakering uten bunn. Vanlig springform kan også brukes, men da må du kle bunnen med bakepapir.

  2. Visp eggehviten til den begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet.
    Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til tykk og blank marengs. Vend inn nøttene.
  3. Sett kakeringen på et stekebrett med bakepapir. Hell i nøttemassen og bre den jevnt utover.
  4. Stek bunnen i 25-30 minutter på 170 grader, avkjøl bunnen på rist. Løft bunnen over på det fatet den skal serveres på. Vask kakeringen og sett den tilbake rundt nøttebunnen. Kle formen innvendig med en plastremse eller bakepapir.
  5. Sjokolademousse

    Skill eggene. Pass på at du ikke får rester av eggeplomme i hvitene. Hakk sjokoladen fint og ha den over i en stål- eller glassbolle.

  6. Smelt smøret i en liten kasserolle. Hell det varme smøret over sjokoladen og rør til all sjokoladen har smeltet. (Hvis det fortsatt er noen sjokoladeklumper igjen i blandingen, kan du sette bollen over et vannbad og varme blandingen forsiktig til alt er smeltet.)
  7. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i 7-8 minutter. Kok opp kaffen i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs opp gelatinen i den varme kaffen.
  8. Visp først eggeplommene og så kaffen inn i sjokoladeblandingen. Visp godt slik at sjokoladeblandingen blir tykk, blank, jevn og «elastisk».
  9. Visp 3 eggehvite3 til den begynner å bli tykk, tilsett sukkeret og deretter sukrin. Pisk til myk marengs.
  10. Vend marengsen inn i sjokoladeblandingen, og hell sjokolademoussen over i formen. La sjokolademoussen stivne i kjøleskap i minst 6 timer, eller gjerne natten over.

 

 

 

Comments are closed.