Soppsuppe kremet

Kilde:  http://millasmat.com/middag/kremet-soppsuppe

 

INGREDIENSER

gir fire middagsporsjoner:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to finhakkede løk

et knust fedd hvitløk

400 gr blandet sopp

20 gr smør

en drøy liter grønnsak- eller kyllingkraft

havsalt og sort pepper etter smak

en dl kremfløte

litt revet muskatnøtt

en liten hündfull finhakket gressløk

en liten hĂĽndfull finhakket persille

 

Tilsett olivenoljen i en dyp panne og fres løk og hvitløk til den er myk men ikke har tatt farge. SkjÌr opp noe av soppen i fine skiver og legg til side og finhakk mesteparten resten. Tilsett smør og finhakket sopp i løken og rør det godt sammen. La det steke i noen minutter til soppen har fütt en pen gyllen farge.

Hell pü kraften, kok opp og la det smükoke i omlag fem minutter. I en annen panne freser du soppen du har skjÌrt i tynne skiver i litt smør inntil de er pent brune og legg de til side.

Kjør suppen jevn i en blender, hell den tilbake i kjelen og smak den til med fløte, muskat, salt og pepper. Anrett suppen med den pent oppskürede soppen som garnityr og avslutt med en dryss av finsnittet gressløk og persille.

Comments are closed.