Rundstykker med kesam

Funnet pĂĽ tine.no i 2008. Ligger ikke der nĂĽ (13.12.2017)

Tidsforbruk: 

 

Ingredienser – 8 rundstykker:

2 ss smør

2 dl skummet melk (eller ekstra lett melk)

1 dl Kesam mager

25 gr gjĂŚr

1 ts salt

1 dl grov sammalt hvete

6 dl hvetemel

Pensling og pynt:

1 egg

Sesamfrø eller valmuefrø

 

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen pĂĽ 225 grader
  2. Varm melk og smør til 37 grader.
  3. Smuldre gjĂŚr i en bolle
  4. Hell melken over gjÌren og løs opp gjÌren
  5. Tilsett kesam, salt og det meste av melet
  6. Arbeid alt sammen til en smidig deig. 
  7. Sett deigen til heving under plast pĂĽ et lunt sted i ca 30 min

 

  1. Del deigen i 8 biter og trill til boller
  2. Legg pĂĽ bakepapir pĂĽ stekeplate
  3. Sett til heving i ca 20 minutter

 

  1. Pensle med sammenvispet egg
  2. Strø over sesamfrø eller valmuefrø
  3. Stek ved 225 grader i 10 min midt i ovnen
  4. Avkjøl pü rist

 

Rundstykkene kan fryses

 

Comments are closed.