jul & nyttĂĽr 2019

Julen 2019

Kaker

Smultringer

Smultringer – deig lages tirsdag 17/12. Bakes ut og stekes torsdag 19/12.

SmĂĽkaker med sjokoladebiter II

 

Menyer

Første dag jul

Mild rakørret med eggerøre og lefse  ?

Rundstykker (lages i forveien – fine ĂĽ fryse)

Syltetøy

Hovedrett

Salmalaks m/agurksalat, smeltet smør og kokte poteter

Dessert

Riskrem

 

Annen dag jul

Rødvinsgløgg.   MEGET GOD

 


Forrett 

 

https://www.matgodt.no/forretter/marinert-laksesnacks/

Meget god. Brukte hjemmelaget loff.

Crostini med dillkrem og røkt laks

Eggerøre pü ristet loffskive til B.K.

 

 

Hovedrett – vi var 5 voksne

Elgstek  – se her. 62 grader. Tok ca 1 1/2 time på 125 grader.
23/11-2019: Kjøpte 2 elgsteker hos Meny: 1,264 kg + 1,098 kg. Leverandør: www.livilt.no  Tas ut 23/12.

Vi spiste den minste. Kjøp en pü 1.2 kg neste ür.
Kokte råskrelte poteter  – hvor mange? 3 til hver = 20. Det ble tre til overs.

Viltsaus – 2 pakker. Greit med to pakker – 1 liter saus.  (Jakobs viltkraft 250 ml var veldig bra. Ikke lagre i kjøleskap)

Satte inn steken kl. 16.00 – ferdig ca 17.30. Hvile ca 15 min.
Forrett spist kl. 17.30. Gløgg kl. 17.00

Grønnsaker:

1 blomkĂĽl og 2 brokkoli. Bruk 1 blomkĂĽl og 1 brokkoli neste ĂĽr.
Tomater glemte jeg i ĂĽr.
Soppstuing av 500 gr sopp – alt gikk med

BlomkĂĽl og Brokkoli

Rødvin: 1 flaske Cotes du Rhone

1 solo
Eplemost EDEL m/Gravenstein – kjøpt pĂĽ Vinmonopolet

 


Dessert

Multer og kremfløte  m/ett glass  (Moscato d’Asti 2018 (bestillingsvare). Multene tas ut 24/12.

Sjokolademouse for to personer. Lages ferdig første dag jul.

https://www.vinmonopolet.no

 

NyttĂĽrsaften

Pedregosa Cava. Reserva Clos. Brut Nature

 

Forrett droppes i ĂĽr

Hovedrett

Reinstyrstek
Kjøpte en frosset stek pü 900 gr 14/11-19 fra Finnmarks Rein pü Meny.

 

Sjampingjongstuing m/creme fraische.  (Stek sjalottløk og sjampinjonger i olje til de blir fint brune + tilsett creme fraiche)

BlomkĂĽl

Bringebær med fløte til dessert –  Moscato d’Asti 2018 ?.

Vin: Santa Sofia Valpolicella Ripasso ?

 

Dessert

BringebÌr og fløte

Comments are closed.