Krokanfromasj

Krokan an også kjøpes (2/5-20):

https://www.lokalmat.no/no/produsenter/bamsrudlaaven-as/bamsrudlaaven-100g-krokan-stroessel-bamsrudlaaven-100g-mandel-krokan 

Nettbutikk: https://bamsrudlavenas.selz.com/item/krokan-strossel 100 gr for 48 kr

Kjøpte derfra 5/5-20. Betalte med Vipps. Frakt: 60 kr. Ble sendt med posten. De er også kanskje på Bondens marked, som et mulig hentested.

Fromasj

  • 2 dl melk
  • 2 ss sukker
  • 5 plater gelatin
  • 1/4-1/2 dl kokende vann
  • 2 dl kremfløte

Smaken

  • 80 g krokan

Fremgangsmåte

  1. Løs sukkeret opp i melken
  2. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i 7-8 minutter.
  3. Visp fløten til krem
  4. Tilsett knust krokan i kremen.
  5. Varm opp ca 1/4 dl vann til kokepunktet.
  6. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs opp gelatinen i den kokende vannet.
  7. Skjær den kjølige melkeblandingen langsomt inn i den flytende gelatinen, og rør av og til i blandingen begynner å stivne.
  8. Tilsett kremen m/krokanen.
  9. Rør til fromasjen begynner å stivne ellers kan krokanen synke til bunns.
  10. Fyll fromasjen i en rund form eller annen form du måtte ha.
  11. Sett den kaldt til den stivner.

Pynt fromasjen med krokan og krem 

Kilde: http://www.spiselise.no/krokanfromasj/

 

Mange kvier seg for å bruke gelatin fordi det ofte kan oppstå lange tråder eller klumper med gelatin i desserten. Hemmeligheten er å smelte gelatinen til den er rykende varm (uten at den koker) og så blande den raskt inn i den ferdige kremen, som ikke bør være for kald.

Men før du kommer så langt må gelatinen legges i kaldt vann. Der skal den ligge å bli skikkelig myk (minst i fem minutter). Det enkleste er å bruke gelatinplater, men du kan også bruke gelatinpulver. Klem vannet ut av platene og smelt gelatinen i for eksempel saft eller væske du skal smaksette fromasjen med.

Comments are closed.