Krokanfromasj

Kilde:  https://oppskriftsblogg.wordpress.com/2016/02/28/krokanfromasj/

 

KROKAN (veldig enkelt å lage!)

  • 1/2 ss smør smeltes i gryte
  • 4 ss sukker tømmes oppi straks smøret er smeltet
  • 4 ss finhakkede mandler has oppi (Ha mandler i en plastpose og slå på med hammer/kjele så de blir mindre)
  • Rør hele tiden til det blir gyldent.
  • Tømmes utover på bakepapir på stekebrett
  • Når kaldt kan den knuses i en pose

FROMASJ:

  • 3 plater gelatin legges i kaldt vann i 5-7 minutter
  • Tøm 1/2 dl varmt vann i en bolle. Legg den oppbløtte gelatinen oppi og rør så den løser seg opp.

Stivpisk: 

  • 2,5 dl kremfløte
  • 25 g sukker 

Tilsett i kremen: 

  • 10-15 dråper vaniljeessens
  • Halvparten av krokanen
  • 4 ss karamellsaus

Bland sammen:

  • Tøm gelatinblandingen i en serveringsbolle og tilsett litt stivpisket krem i et par omganger og bland sammen.
  •  Vend resten av kremen forsiktig inn.
  • Tilsett halvparten av krokanen

Settes kaldt i 2-3 timer.

Før servering drysses resten av krokanen over.

 

 

 

Comments are closed.