Elgstek 120222

Mor fyller 93 ĂĽr 12. februar 2022

Middag til mor, far og meg.

Kjøpte en surret elgstek pĂĽ 820 gram 11/1-22. (379 kr/kg) – omkrets = 28 cm.  Ble satt i kjøleskap 9/2. Tas ut av kjøleskap 12/2 om morgenen. (Stod opp litt før 06.00 – skulle kjøre en nabo til Asker stasjon kl. 06.00)

Elgen bør vĂŚre ferdig stekt kl. 16.30 + hvile 15 min. Middag: 16.45 – 17.00.

Jul & nyttår 2021 – Matgodt – mat og muligheter

Brunes i panne. Settes inn i ovn pĂĽ 125 grader kl. 15.00. Antar at det tar 1 1/2 time. Kok potetene, slik at disse er klare 16.30 – 16.45.

Til steken:

1 løk, 1 liten sellieri og 2 gulrøtter.

  1. Tørk steken med kjøkkenpapir og gni den inn med salt og pepper.
  2. Smelt smør eller margarin i en stekepanne og brun steken fint rundt pü alle sider i en stekepanne.
  3. Del løk, selleri og gulrot i biter og legg det i en stor ildfast form. Legg steken over grønnsakene og ha pü krydder. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell litt vann i formen.
  4. Sett formen inn i ovnen pü 125 °C og stek til termometeret viser 62 °C. Da er steken rosa og medium stekt. (Tok den ut pü 59 grader 26/12-21)
    La steken hvile minst et kvarter før den skjÌres i skiver.

Grønnsaker:

1 brokkoli

Soppstuing – 150 gr sopp + creme fraiche

6 kokte poteter og 1 pose viltsaus

Rødvin – 1 flaske fra Chile, Odfjell Armador Cabernet Sauvignon 2019 – 144,90 Odfjell Armador Cabernet Sauvignon 2020 | Chile | Land | Vinmonopolet

 

Multer og fløte til dessert.

Comments are closed.