Suksessterte

Form: 22 – 24

https://www.godt.no/#!/oppskrift/5185/suksessterte   (8 personer, form 22 – 24)

Halv kake – form ca 12 cm

Bakt 1. gang 12.11.2017.
Bunnen ble bakt kvelden før, og stod i kjøleskapet til neste dag. Gikk veldig bra.

Ingredienser

2 eggehviter

75 gr melis 

75 gr mandler

Suksesskrem

2 eggeplommer

0,5 dl kremfløte

63 gram sukker

0,5 ts vaniljesukker

75 gr kaldt smør

 

Slik gjør du

 

  1. Sett steikeovnen pĂĽ 160 grader.
  2. Mal mandlene.
  3. Bland med melis.
  4. Stivpisk eggehvitene og skjĂŚr dem forsiktig inn.
  5. Stek i smurt form (ca 12 cm i diameter) i 30-35 minutter.
  6. Avkjøl i formen.
    Etter et lite opphold i fryseren pĂĽ et par timer, er det enklere ĂĽ fĂĽ bunnen pent ut av formen.
  7. Tips: Av en nøttebunn kan du lage suksessterte eller du kan lage en enkel kake av den ved ü pynte med krem og bÌr.

    Suksesskrem

    Rør alle ingrediensene unntatt smøret sammen i en kjele og varm opp pü svak varme.

  8. Rør hele tiden.
  9. Nür den første boblen kommer, trekker du kjelen av platen.
  10. Da skal kremen ha en fyldig konsistens.
  11. SkjÌr smøret i terninger og rør dem straks inn i kremen.
  12. Rør kremen glatt og jevn og sett den kaldt til den stivner.
  13. Legg bunnen pĂĽ fat og bre over kremen.

 

Comments are closed.