Rundstykker, grove – 18 stk

Kilde: www.Trinesmatblogg.no – grove rundstykker (2010)

18 – 20 rundstykker/minibaguetter. Bakt første gang 3/2-18. Meget gode.

Ingredienser:

4 ss smør
5 dl lunken lettmelk
2 dl lunkent vann
50 g gjær (eller en pose tørrgjær)
500 g sammalt hvete, grov
500 g hvetemel
1/2 – 1 ts salt

Varm smør, melk og vann til 37 grader.

Smuldre gjær i bakebollen og tilsett saltet. (Saltet får gjæren til å løse seg raskere i væsken).

Tilsett litt væske og rør til all gjæren er løst opp, tilsett resten av væsken.

Ha i all det grove melet, og rør sammen.

Tilsett litt og litt hvetemel, rør/elt inntil deigen er blitt fin og slipper bollen.

Sett bollen på et lunt/varmt sted med plast eller plastlokk over.

Heves i 30 minutter

Sett stekeovnen på 225 grader

Elt deigen på bakebordet. Del den i 2.

Hvert emne deles i 9 – 10 biter.

Form biten til minibaguetter (avlange) eller rundstykker – settes på stekebrett med bakepapir.

Dekk med plast (f.eks. en ren ubrukt plastpose som er delt i to) og la etterheve i 30 minutter på et varmt lunt sted.

Pensle med melk og strø gjerne valmuefrø, sesamfrø, tilsv. over.

Stekes midt i ovn ved 225 i 12 – 15 minutter til de er gyldne og lett brune under

Avkjøles på rist.

 

 

Comments are closed.