Rundstykker, grove – 18 stk

Kilde: www.Trinesmatblogg.no – grove rundstykker (2010)

18 – 20 rundstykker/minibaguetter. Bakt første gang 3/2-18. Meget gode.

Ingredienser:

4 ss smør
5 dl lunken lettmelk
2 dl lunkent vann
50 g gjÌr (eller en pose tørrgjÌr)
500 g sammalt hvete, grov
500 g hvetemel
1/2 – 1 ts salt

Varm smør, melk og vann til 37 grader.

Smuldre gjÌr i bakebollen og tilsett saltet. (Saltet für gjÌren til ü løse seg raskere i vÌsken).

Tilsett litt vÌske og rør til all gjÌren er løst opp, tilsett resten av vÌsken.

Ha i all det grove melet, og rør sammen.

Tilsett litt og litt hvetemel, rør/elt inntil deigen er blitt fin og slipper bollen.

Sett bollen pĂĽ et lunt/varmt sted med plast eller plastlokk over.

Heves i 30 minutter

Sett stekeovnen pĂĽ 225 grader

Elt deigen pĂĽ bakebordet. Del den i 2.

Hvert emne deles i 9 – 10 biter.

Form biten til minibaguetter (avlange) eller rundstykker – settes pĂĽ stekebrett med bakepapir.

Dekk med plast (f.eks. en ren ubrukt plastpose som er delt i to) og la etterheve i 30 minutter pĂĽ et varmt lunt sted.

Pensle med melk og strø gjerne valmuefrø, sesamfrø, tilsv. over.

Stekes midt i ovn ved 225 i 12 – 15 minutter til de er gyldne og lett brune under

Avkjøles pü rist.

 

 

Comments are closed.