Skrei – alt i en gryte

Tatt utgangspunkt i: One pot skrei – alt i en gryte – Godfisk

2 porsjoner – 1 person (meg)

 

  • 350 – 400 g skreifilet
  • 0.25 dl olivenolje
  • 1/2 gul løk
  • 2 – 3 poteter 
  • 125 g sellerirot
  • 10 stk cherrytomat
  • 0.5 ts flaksalt
  • 0.5 eple, grønt
  • 0.5 dl eplejuice
  • 0.5 bunt basilikum, frisk
  • salt og pepper

FremgangsmĂĽte

  • Krydre skreien med salt og grov nykvernet svart pepper.
  • SkjĂŚr løk, potet og sellerirot i ca 1×1 cm biter
  • Varm en gryte med oljen og stek terningene av løk, potet og sellerirot til de begynner ĂĽ bli lysebrune og myke, omtrent 7 minutter.
  • Tilsett hakket hvitløk, epleterninger, smĂĽtomater delt i to og salt.
  • Hell deretter over eplejuicen og la det koke godt i 5 minutter.
  • Legg skreien pĂĽ toppen. Sett pĂĽ lokk og la det smĂĽputre i 8-10 minutter, eller til fisken er ferdig. Det vet du nĂĽr den flaker seg nĂĽr du trykker lett pĂĽ fisken
  • Dryss over frisk basilikum og god olivenolje.

Tips: Server gjerne brød og godt smør til.

 

 

Comments are closed.