Horn, fylt med ost og skinke

Kilde: https://www.nrk.no/mat/myke-fylte-horn-1.14985609

8 store horn (opprinnelig 12 horn)

Tar ca 1 time og 45 min å lage dem, herav er 70 min heving.

31/7-20: bakt for første gang

INGREDIENSER

  • 50 g bremykt eller smør
  • 350 g hvetemel (redusert med 50 gr i forhold til 31/7)
  • 75 gr finmalt sammalt rugmel (redusert med 25 gr i forhold til 31/7)
  • 1 ts salt
  • 3 ts sukker (for lite søtt med 4 ts 31/7-20)
  • 3 ts sukrin (økt fra 0 ts)
  • 3 dl melk
  • 2 egg (1 i deigen og 1 til pensling) 
  • 25 g fersk gjær (eller 1/2 pakke tørrgjær)

Fyll og topping

  • 200 gram (ca 1 1/2 skive) kokt skinke i biter  (31/7: 80 gr var for lite – ca 1 skive)
  • 2 skiver gul ost i biter per horn (31/7: brukte 1 skive per horn – for lite) 
  • 1 egg til pensling
  • valmuefrø

 

Del smøret opp i små terninger og la det bli romtemperert.  30/7-20: smeltet smøret.

Bland halvparten av melet med salt i en bolle. Hvis du benytter tørrgjær, blander du den inn i melet.
Varm melken sammen med sukkeret i en kjele til den er romtemperert. Fjern kjelen fra varmen og smuldre gjæren i melken. Hell melken over melet. Rør sammen og rør inn egget. Tilsett litt og litt mel til du har en smidig deig som ikke lenger er klissete. Elt videre i cirka 10 minutter. Så tilsetter du smøret og elter videre til du igjen har en smidig deig. 

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. ca 40 min.

Når deigen er ferdig hevet. 

Sett stekeovnen på 220 grader

Kjevle den til en flat rund leiv. Del leiven i 8 like store deler i samme form som pizzastykker. Legg litt revet ost og litt skinke midt på hver del og rull sammen hver del fra den brede ytterkanten og inn til midten. Pass på at spissen kommer under hornet slik at den ikke går opp.

Legg hornene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk med plastfolie, og la dem etterheve i cirka 30 minutter.

Før steking pensler du hornene med et sammenpisket egg, og drysser over litt valmuefrø om du ønsker det.

Stekes i cirka 10 minutter midt i ovnen.

Oppskriften gir 8 store horn.

Tine: 170 grader i 10 min.

Comments are closed.