Strawberry shortcake

Kilde: http://millasmat.com/bakverk/strawberry-shortcake

Disse sommerlige kakene er opprinnelig en skotsk spesialitet som nytes når jordbærene er på sitt beste. Når jeg skriver dette går vi mot slutten av juli og de siste kurvene med norske jordbær er i salg. Dette er Pam Andersons oppskrift fra hennes bok The Perfect Recipe. Disse kakene er umulige å spise pent så bruk kakegaffel.

INGREDIENSER

325 gr hvetemel

en halv teskje havsalt

en spiseskje bakepulver

fem spiseskjeer sukker

125 gr frossent smør i terninger

et stort sammenpisket egg

1,25 dl matfløte

en stor lettpisket eggehvitte

——

fyll:

300 gr ferske rensede jordbær

en spiseskje sukker

noen få dråper balsamicoeddik

2 1/2 dl kremfløte eller creme fraiche

 

Bland sammen mel, salt, bakepulver og tre spiseskjeer av sukkeret i en bolle. Tilsett smøret og gni det ut i melet med fingertuppene til du har en smuldrete deig.

Pisk sammen det hele egget med fløten og hell det i melet i en tynn stråle og bruk en gaffel til å mikse alt sammen. Det er ikke sikkert du trenger all væsken så ikke tilsett for mye av gangen. Du trenger bare nok til å binde deigen sammen.

Når deigen har samlet seg kan du tippe den over på bakebordet og drysse det lett med litt mel. Kjevle ut en leiv på ca. 2 cm. tykkelse. Dypp utstikkeren i litt mel og stikk ut kaker som du legger på bakeplaten. Rull sammen deigen igjen og stikk ut nye kaker. Denne oppskriften gir deg ca. 8 kaker. Du kan også lage kaken del ved å dele deigen i to og klemme den utover i to 20 cm sandwichformer. Steketiden er den samme.

La kakene hvile under plast i kjøleskapet i ca. to timer.

Sett ovnen på 225 °C og kle en bakeplate med papir og smør det lett. Pensle kakene med lettpisket eggehvitte og dryss på resten av sukkeret. Stek de i 15-20 minutter til de er lett gylne og la de avkjøle seg på en kakerist.

Knus halvparten av jordbærene med sukkeret og noen dråper av balsamicoeddiken. Her smaker du deg bare frem. Pisk fløten (hvis du ikke bruker creme fraiche) og del opp resten av jordbærene i skiver.

Comments are closed.