Laks, med erter og pasta

Kilde:  Kremet Pasta Med Laks – Oppskrift fra TINE Kjøkken

 

Slik gjør du det

  1. 1 Kok opp vann til pastaen i en kaserolle.
  2. 2 Kok pasta som anvist på pakken. Ta med ertene i kokevannet de siste 3 minuttene.

    Tips

    Når du skal beregne pasta til hovedrett, er det en tommelfingerregel at man bruker 100 g tørket pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt. Greit å huske på til neste gang!

  3. 3 Mens pastaen koker, steker du fisken i litt smør på middels sterk varme. De skal steke i ca. 4-5 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

    Tips

    Ønsker du en litt annen vri på middagen? Stek kyllingfilet i biter og server det i stedet for laksen!

     

  4. 4 Sil vekk vannet fra pastaen og ertene. Ha deretter i crème fraîche og fordel dette jevnt utover tallerkenen. Topp pastaen med laksefilet og nykvernet pepper. God middag!

    Tips

    For ekstra smak kan du blande ekstra krydder inn i crème fraîchen. Litt salt, pepper, et fedd hvitløk eller urter smaker godt!

Comments are closed.