Brente mandler

Kilde:  http://www.hildes-hjoerne.com/24988501

Ingredienser 
Porsjoner: ca 20 stk

2 dl mandler
3 dl melis
1 dl vann

 Tilberedningstid: Over 20 min
Vanskelighetsgrad: Middels

Slik gjør du 
Sett ovnen på 150°C. Fordel mandlene i en ildfast form. Tørk mandlene i ovnen i 15 minutter. Rør med en tresleiv etter halvgått tid. Bland mandler, mellis og vann med en tresleiv i en 2-liters kjele. Kok under omrøring på middels varme (ikke varmere for da kan mandlene bli brent på en måte som ikke smaker godt) til sukkeret krystalliserer seg, dvs. det blir hvitt og tørt. Det tar ca 15 minutter. Fjern kjelen fra platen. Øk varmen og sett kjelen tilbake på plata. Sukkeret skal smelte og bli brunt, men ikke brent. Når det begynner å knitre – dra kjelen av plata mens du rører. Rør slik at alt det krystalliserte sukkeret smelter. Flytt eventuelt kjelen tilbake på plata en kort stund for å øke varmen litt. Hell ut massen på bakepapir og la det kjølne. Bryt opp i ca 20 biter.

 

Comments are closed.