Godsaker

Det er mye som kan gjøre at mat blir litt bedre, eller at du har litt mer lyst pü ü spise.

Syltetøy er et godt, men ikke spesielt sunt pülegg. Likevel kan det vÌre gunstig ü spise det, for ü ha lyst pü frokost eller lunch. Da gjelder det ü velge en variant med minst mulig sukker og uønskede e-stoffer.

Frysetøy er form for syltetøy, hvor bĂŚrene ikke er kokt – kun rørt, sammen med Certo frysepulver og sukker. (Det finnes flere typer frysepulver, men jeg foretrekker Certo).

JordbÌr og bringebÌr egner seg veldig godt som frysetøy.
Fryses ned pĂĽ glass – oppskriften stĂĽr pĂĽ Certo pakken. Mengden sukker gir utslag i hvor tynt frysetøyet blir – og hvor søtt det blir. Søte bĂŚr trenger mindre sukker. Bruk heller mindre enn mer av sukkermengden – smak deg til hva som er bra. Jeg bruker rundt 550 gram for 2 kg jordbĂŚr eller bringebĂŚr + 1 pakke Certo.

DSCN0398x

 

 

JordbĂŚr

 

 

 

Bringebaer frysetoyBringbĂŚr

Bringebaer frysetoy glassLagt ned pĂĽ glass, for ĂĽ fryses.

 

Legg igjen en kommentar