Focaccia

Focaccia_4

Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat. Denne oppskriften på herlig lettsaltet brød er en variant med fetaost og soltørkede tomater. Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt. Denne oppskriften passer i en liten langpanne, 20 x 30 cm.

Focaccia kan godt fryses ned. Tin det gjerne igjen i en panne med lokk på svak varme en stund før servering.

Deig til focaccia

1l hvetemel
1pkgjær eller tørrgjær
5dl lunkent vann
½ts salt
1ts sukker
2ss olivenolje

Forslag til fyll

Rosmaring

Soltørkede tomater

Strø olivenolje og saltflak på toppen

Slik gjør du

  1. Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig. (Du kan eventuelt erstatte tørrgjær med fersk gjær, men da trenger du å løse den opp i lunken væske først.) .

  2. Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.

  3. Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne oppskriften på hjemmelaget focaccia trenger du en smurt kakeform eller liten langpanne ca 20×30 cm som du smører godt med smør eller olje.

  4. Hell den forholdsvis løse deigen over i kakeformen/langpannen. Trykk ned fetaost og/eller soltørkede tomater. Stikk også inn rosmarin, eventuelt timian. Fordel oliven over, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av foccaciaen.

  5. Etterhev ca. 10 minutter. Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Focaccia_1 Focaccia_2 Focaccia_3

Focaccia_4

 

 

 

 

 

 

 

Laget første gang 19.8.2016.

Kilde: http://www.tine.no/oppskrifter/bakst/brod-og-rundstykker/focaccia

Alternativ oppskrift:

http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/focaccia/

Comments are closed.