Eplekake med sukrin gold

Kilde: http://torghjornet.no/nyheter/oppskrift-pa-sukkerfri-eplekake/

Denne sukkerfrie eplekaken passer godt for diabetikere som vil unne seg en liten dessert, eller til andre søtmunner som vil ha en litt sunnere godbit til kaffen.

 

Oppskrift pĂĽ sukkerfri eplekake

Du trenger:

  • 100 gram smør
  • 0,5 dl sukrin gold
  • 2 egg
  • 2 dl hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kesam med vanilje
    __
  • 2 store epler
  • 2 store ss sukrin gold
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts vaniljesukker

 Slik gjør du:

Rør sammen 2 ss sukrin gold, 1 ts. kanel og 1/2 ts. vaniljesukker. Vask og skrell to store epler og skjÌr i tynne skiver. Ha eplebütene over i bollen og rør rundt til alle bütene er dekket av blandingen og sett til.

Bland romtemperert smør og sukrin til en jevn masse. Ha i ett og ett egg og bland godt mellom hvert egg. Tips: Eggene bør vÌre romtempererte for ü fü en mest mulig luftig kake som hever fint. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljesukker og ha over i smørblandingen. Bland forsiktig sammen.

Ha halvparten av deigen i en smurt og melet 16 cm springform og bre den utover med en skje. Ha over halvparten av eplene, og dekk med resten av deigen. Ha den siste halvparten av eplene pĂĽ toppen.

Stek pĂĽ 180 grader i ca. 40 -55 minutter.

La kaken avkjøles i formen i 20 minutter før du tar den forsiktig ut av formen og avkjøler den videre pü rist.

Server gjerne kaken lunken med en kule vaniljeis eller vaniljekesam – himmelsk!

 

Comments are closed.