Rundstykker – oppskrift fra Vera

Fra mors svarte perm. Bakt 1. gang 22/11-23, Tok ca 1 time og 45 min. Gode, men litt kompakte.

Heves en gang. ca 22 stk står det, men prøv 2 x 7 = 14 stk.  (7 stk).

1 liter hvetemel  (1/2 liter hvetemel – eller 4 dl hvetemel og 0,75 dl sammalt fin)

4 ss smør, smeltet  (ca 2 ss smeltet smør)

2 dl melk  (1,5 dl lettmelk)

1 1/2 dl vann  (1/4 dl vann)

50 gr gjær  (25 gr gjær)

1 ts salt   (1/2 ts salt)

1 ts sukker   (1/2 ts sukker)

 

Slik gjør du det:

Rør ut gjæren i melk/vann (forhåndsvarmet til 37 grader)

Smelt smøret

Arbeid deigen godt

Kna deigen på bordet

Trill ut 2 x 7 rundstykker

Heves på plate til dobbel størrelse (50 min – lot det heves i 60 min 22/11-23)

Stekes i 12 – 14 minutter midt i ovnen på 245 grader

 

 

 

 

 

Før heving:

Comments are closed.