Reinsdyrstek

Laget 26/12-17

To steker fra Meny, hver pĂĽ 1,5 kg – vi var 7 voksne (derav 2 over 85 ĂĽr).

Steken trenger ca 2 timer ved 125 grader.

 

Oppskrifter:

Bruker denne:

REINSDYRSTEK BENFRI MED STEKTE KANTARELLER OG BROKKOLI

  • Stikk inn et steketermometer mot midten av kjøttet.
  • Sett ovnen pĂĽ 175 grader C og legg steken i langpanne. Hell pĂĽ rødvinen.
  • Steketid for reinsdyrstek er ca. 1 ½ time, avhengig av tykkelse pĂĽ kjøttet.
  • Ved 65 grader C er steken rosa, og ved 72 grader C er den grĂĽ.
  • Reinsdyrsteken bør hvile i 15 minutter før du skjĂŚrer den opp i tynne skiver.
  • Stek kantareller og damp brokkoli mens kjøttet hviler.

 

SELLERIROTMOS

1 stk sellerirot
100 g TINE Meierismør
½ ts salt
½ ts pepper

Skrell og del sellerirot i biter. Kok mør i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og mos med smør til en glatt purÊ. Smak til med salt og pepper.

 

 

https://www.dagbladet.no/mat/oppskrift/reinsdyrstek-med-viltsaus

Reinsdyrstek med kremet sopp og løk  med fløtegratinerte poteter og smørdampede grønnsaker

Reinsdyrsstek med kantarellsaus og hasselbakte poteter 

https://meny.no/oppskrifter/Vilt/Reinsdyr/Klassisk-reinsdyrstek/

 

TyttebÌrsyltetøy

Poteter

Saus

Grønnsaker

Rødvin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.