Steinbit med sopp og basilikumsaus

Kilde: http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Steinbit-med-sopp-og-basilikumsaus

Bilde av Steinbit med sopp og basilikumsaus.

3-4 porsjoner

750 gr steinbitfilet
2 ts salt
250 gr sjampinjonger eller kantareller i tynne skiver
1 dash smør, margarin eller olje til steking

Basilikumsaus

1 potte(r) basilikum
2 stk sjalottløk, finhakket
1 ss smør
1 dl hvitvin, tørr
1 dl fiskekraft
1 dl matfløte
1 ss smør
1 ss hvetemel
1 ts salt og pepper
Start med sausen.
Plukk av og finhakk basilikumbladene.
Fres halvparten av basilikumbladene og all sjalottløken i smør i 3 minutter.

Hell på hvitvin og la den koke inn til det halve. Tilsett fiskekraft og fløte og gi det et oppkok.
Rør sammen smør og mel og visp det i sausen. La den småkoke i 4-5 minutter og smak den til med salt og pepper.
Rør inn resten av basilikumen like før servering. Hold sausen varm uten at den koker.

Skjær soppen i skiver og brun dem i smør. Ta dem opp og stek fisken i 2-3 minutter på hver side.

Anrett fisken med soppen, saus og poteter eller pasta, kokte grønnsaker eller salat.

 

 

Comments are closed.