Lam – Irish Stew

Se her: https://www.rema.no/oppskrifter/28/h%C3%B8stmat/irish-stew/REC-35667  

ca 2 1/2 timer å lage

Laget første gang 14/9-19. Meget godt. Gode smaker.

3 voksne

Ingredienser

0,5 kg Poteter

350 g Gulrøtter

350 g Sellerirot

250 g Hodekål

1 stk Løk

3 stk Laurbærblad

1 ts Tørket timian

Ca 1,5 kg Lammekjøtt m/ben. Jeg hadde 1,1 kg 15/9-19.

1 ss Salt

 

Slik gjør du

Trinn 1

Del kjøttet i 5 x 5 cm biter og ha det i en kjele med kaldt vann så det dekker. Kok opp og småkok i 5 minutter. Hell av kokevannet, ha kjøttet i kaldt vann og skyll det rent for urenheter.

Trinn 2

Skrell poteter og grønnsakene, og kutt i 3 x 3 cm biter. Legg kjøttet lagvis i en kjele med poteter og grønnsaker, salt, pepper, laurbærblad og timian. Hell på vann til det står ca. 3 cm under øverste lag.

Trinn 3

Kok opp og la småkoke under lokk i 1,5 timer. Smak til kraften med evt. mer salt og pepper og sjekk om kjøttet er mørt.

 

Comments are closed.