Julebrød

kilde: http://oppskrift.klikk.no/julekake-med-rosiner/3854/

1/2 oppskrift (Hel oppskrift – 2 brød)

Julekake med rosiner

65 g meierismør (130 gr)

2,5 dl melk (5 dl)

25 g gjÌr (1 pk)

60 g sukker (125 gr)

1/2 ts kardemomme, malt (1 ts)

325 g hvetemel (650 gr)

75 g rosiner (150 gr)

1/2 egg til pensling 1 egg

Slik gjør du det:

  • Smelt smøret og ha i melken. Rør gjĂŚren ut i den lunkne blandingen.
  • Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. deigen skal vĂŚre blank og smidig og slippe bollen.
  • Hev deigen under plast pĂĽ lunt sted til den er dobbelt sĂĽ stor (ca. 40 min).
  • Ta deigen pĂĽ bakebordet. Fordel rosiner i deigen, rull sammen og elt til en stor, rund bolle.
  • Del i to, hvis oppskrift for 2 brød.
  • Bruk en skarp kniv og lag et snitt rundt julekakene før du trykker dem godt ned pĂĽ midten. Da sprekker ikke kaken sĂĽ lett, og de fĂĽr en pen fasong. Alternativt kan du bruke godt smurt brødform.
  • Sett julekakene til heving under plast pĂĽ lunt sted, ca. 30-40 min.
  • Pisk sammen egget og pensle kakene.
  • Stekes nederst i stekeovnen ved 175 °C i 30-40 min til den er gjennomstekte.
  • Avkjøles pĂĽ rist.

Comments are closed.