Eplekake med brunt sukker

Kilde: http://www.godt.no/#!/oppskrift/6919/eplekake-med-brunt-sukker/widget

2personer

Grunnrøre

50 gmeierismørmykt
50 gsukker
1 stkeggmellomstore/store
50 gmel

Fyll

1 stkeplesyrlige
1.75 sssukkerbrunt eller lysebrunt
0.75 tskanel

= 1 paibunn pĂĽ 15 cm

En porsjon grunnrøre er nok til 1 små runde former á ca. 12–15 cm i diameter. Klem et dobbelt lag aluminiumsfolie rundt formene for ekstra isolasjon.
Forvarm ovnen til 180 grader.

  1. Rør smør og sukker lyst. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Rør til slutt inn melet. Som variasjon kan halvparten av melet erstattes med finmalte nøtter som mandler, pistasj eller hasselnøtter.
  2. 3. Kle formen med bakepapir og bre røren utover. SkjÌr eplene i smale büter eller biter. Vend eplene i sukker blandet med kanel. Dytt eplene godt ned i røren og dryss ev. rester av sukker over til slutt.
  3. Steke kaken i 35 minutter, men følg med underveis. Kaken er ferdigstekt nür overflaten er pent gyllen og virker fast nür du tar pü den.
    Kaken kan ogsü grilles. Bak den pü middels varm grill, ca. 180 grader, under lokk.  La kaken stü i god avstand fra varmekilden slik at den ikke für for høy undervarme og blir brent pü undersiden.

Eplekake med brunt sukker

Eplekake med brunt sukker

Eplekake med brunt sukker

Comments are closed.