Kuvertbrød

Kilde: http://www.spiselise.no/2016/01/08/kuvertbrod/

Laget første gang 18/3-17. 18 kuvertbrød. Litt kompakte. Mye bedre etter ü ha vÌrt fryst.

Du trenger:

  • 500 g hvetemel
  • 25 g gjĂŚr
  • 50 g smeltet smørDSC_0515
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl melk
  • 1 egg + 1 egg til pensling
  • Valmuefrø, sesamfrø

Grovere (test-)versjon:
500 g hvetemel erstattes med:
300 gr sammalt fin
200 gr hvetemel
65 gr gjĂŚr

 

Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle
  2. Smelt smør i en gryte og tilsett melken, varm til 37 grader ved bruk av fersk gjør. NÌrmere 40 om du bruker tørrgjÌr.
  3. Ha smør og melk i bakebollen
  4. tilsett egget
  5. miks i en kjøkkenmaskin eller for hand til du har en glatt og fin deig.
  6. La heve til dobbel størrelse
  7. Del deigen i 2 og rull hver del til en pølse, del pølsen i litt smü men like store biter.
  8. Rull hver bit til pølser, rull en pølse som en snegle, dytt enden litt under kuvertbrødet og sett pü et bakepapir
  9. La heve i 20-30 minutter
  10. Pensle med egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø om du ønsker.
  11. Stek pĂĽ 220 grader i 8-10 minutter

Serveres nybakte, kan fryses ned men da mü det gjøres med engang de er blitt kalde.
Tin dem i romtemperatur og stek i varmluftsovn 3-4 minutter sĂĽ er de som nybakte.
Eller tin i 6 – 7 minutter pĂĽ 160 grader.

Comments are closed.