Kuvertbrød

Kilde: http://www.spiselise.no/2016/01/08/kuvertbrod/

Laget første gang 18/3-17. 18 kuvertbrød. Litt kompakte. Mye bedre etter å ha vært fryst.

Du trenger:

  • 500 g hvetemel
  • 25 g gjær
  • 50 g smeltet smørDSC_0515
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl melk
  • 1 egg + 1 egg til pensling
  • Valmuefrø, sesamfrø

Grovere (test-)versjon:
500 g hvetemel erstattes med:
300 gr sammalt fin
200 gr hvetemel
65 gr gjær

 

Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle
  2. Smelt smør i en gryte og tilsett melken, varm til 37 grader ved bruk av fersk gjør. Nærmere 40 om du bruker tørrgjær.
  3. Ha smør og melk i bakebollen
  4. tilsett egget
  5. miks i en kjøkkenmaskin eller for hand til du har en glatt og fin deig.
  6. La heve til dobbel størrelse
  7. Del deigen i 2 og rull hver del til en pølse, del pølsen i litt små men like store biter.
  8. Rull hver bit til pølser, rull en pølse som en snegle, dytt enden litt under kuvertbrødet og sett på et bakepapir
  9. La heve i 20-30 minutter
  10. Pensle med egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø om du ønsker.
  11. Stek på 220 grader i 8-10 minutter

Serveres nybakte, kan fryses ned men da må det gjøres med engang de er blitt kalde.
Tin dem i romtemperatur og stek i varmluftsovn 3-4 minutter så er de som nybakte.
Eller tin i 6 – 7 minutter på 160 grader.

Comments are closed.