Formkake

Form på ca 1.1/2 l  (3/4 liter form i parentes) ((10% større i 3/4 liter form – 25/3-17, for å få den litt høyere))

200 g smør (100 gr) ((110 gr))

190 g sukker (95 gr) ((100 gr))  (1 dl = 90 gram).

3 egg (1 1/2) ((2 egg))

Ca 1.1/4 dl melk (0,65 dl) ((0,7 dl))

250 g mel (125 gr)  ((130 gr))

2 ts bakepulver (1 ts)  ((1 toppet ts))

2 ts vaniljesukker (1 ts)  ((1 toppet ts)

 

Rør smør, sukker og vaniljesukker hvitt.

 

Ha eggeplommene i smørblandingen.

 

Sikt mel og bakepulver og ha det i vekselvis med melken. 

Vend inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.’

 

Helles i form på ca 1.1/2 l (3/4 liter) .

 

Stek kaken på ca 175 grader i 50 – 60 min. 

Stikk en trepinne ned i kaka. Slipper alt, er kaka ferdig.

Kaka bør stå i 48 timer i kjøleskap (i lukket pose), før den er spiseklar.
Da blir den saftigere og bedre.

Meget god!

Legg igjen en kommentar