Kanelboller

20 kanelboller

Kanelboller1

Oppskrift:

75 gr meierismør
2 1/2 dl lettmelk
25 gr gjær (1/2 pakke)
1/4 ts salt
0,6 dl sukker
0,75 ts kardermomme
1 egg (hold av ca halvparten til pensling)
6 – 7 dl hvetemel

Fyll:
60 gr meierismør (må være bløtt!)
0,6 dl sukker
2 ts kanel

Pensling:
Egg
Perlesukker

Fremgangsmåte:
1) Smelt smør, tilsett melken – varm til 37 grader.
Smuldre gjæren i en bolle, tilsett litt sukker, hell over litt av den lunkne væsken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av væsken, salt, sukker, kardermomme, egg og det meste av melet.

2) Arbeid deigen smidig, strø over litt mel og la den heve under plast (lokk) på et lunt sted i 30 minutter.

3) Rør sammen ingrediensene til fyllet.

Kanelbolle_deig

Elt og kjevle ut deigen til et rektangel, ca 20 x 40 cm.
Smør på fyllet og rull sammen fra langsiden.
Kanelbolle_deig2

Skjær rullen i ca 2 cm brede skiver. Trykk med skaftet av en bordkniv midt på hver bolle, slik at det blir en fordypning.

Kanelbolle_deig3

4) Legg bollene i papirformer. La dem heve til dobbel størrelse under plast i 30 minutter.
Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø på perlesukker.

Kanelbolle_deig4

Kanelbolle_steking

Stek midt i ovnen ved 250 grader i 8 – 10 minutter.

Kanelbolle_steking2

Avkjøles på rist.

Fint å fryse.

 

 

 

Legg igjen en kommentar