Krokan – hvordan lage

200 g sukker
100 g mandler

FremgangsmĂĽte:

  • Smelt sukkeret til karamell pĂĽ middels sterk varme i en tykkbunnet kjele. Husk ĂĽ holde hodet kaldt og barna langt unna nĂĽr du lager karamell. Selv om sukkeret ikke koker som f. eks. vann, sĂĽ er det allikevel veldig varmt (160 grader +) nĂĽr sukkeret smelter.
  • NĂĽr du har en lysebrun karamell og alt sukkeret er oppløst tilsetter du mandlene og rører godt rundt.
  • Ha blandingen over pĂĽ et bakepapir pĂĽ kjøkkenbenken og la det stĂĽ og stivne, ca. 15-20 minutter.
  • Fin- eller grovhakk mandlene for ĂĽ fĂĽ krokan og tilsett isen. Krokan smaker godt i alle former, bĂĽde pĂĽ og i isen.

 

KROKAN (veldig enkelt ĂĽ lage!)

  • 1/2 ss smør smeltes i gryte
  • 4 ss sukker tømmes oppi straks smøret er smeltet
  • 4 ss finhakkede mandler has oppi (Ha mandler i en plastpose og slĂĽ pĂĽ med hammer/kjele sĂĽ de blir mindre)
  • Rør hele tiden til det blir gyldent.
  • Tømmes utover pĂĽ bakepapir pĂĽ stekebrett
  • NĂĽr kaldt kan den knuses i en pose

 

2/5-20 se ogsĂĽ her:

Hjemmelaget krokan

Kan ogsü kjøpes (2/5-20):

https://www.lokalmat.no/no/produsenter/bamsrudlaaven-as/bamsrudlaaven-100g-krokan-stroessel-bamsrudlaaven-100g-mandel-krokan 

Nettbutikk: https://bamsrudlavenas.selz.com/item/krokan-strossel 100 gr for 48 kr

Selges hos: https://jacobs.no/Butikker/Jacobs/Jacobs/ pĂĽ Holtet

NIC Ekte krokan strøssel – 1 kg

 

Comments are closed.