Bringebærfromasj

Kilde: http://www.husmorlykke.no/2015/08/28/bringebaerfromasj/

Justert oppskrift, etter at jeg lagde den første gang 10.4.20
God, men kan bli bedre

2 porsjoner
2 pl. gelatin
175 g bringebær (brukte 125 gr 10/4 – litt lite smak)
1 egg
Litt under 1 ss sukker
Litt sitronsaft (gjerne fra flaske)
Litt varmt vann
1 dl kremfløte
(friske bær til servering)
Bløt gelatinplatene i iskaldt vann i 10 minutter.

Mos bærene, du kan gjerne bruke hurtigmikser.
Pisk egg og sukker til eggedosis og bland i mosen.

Smak til med sitronsaft og ev. litt mer sukker.

Klem ut vannet av gelatinplatene.
Ha i litt kokende vann, og rør til gelatinen er oppløst.
Rør gelatinen inn i eggedosis-bærblandingen i en tynn stråle.

Visp kremfløten stiv og vend den forsiktig inn.
Fyll i dessertskål eller porsjonsglass og sett dem kaldt for å stivne, 3 timer.

Pynt eventuelt med friske bær og sitronmelisse på toppen.

 

 

Comments are closed.