Formkake m/sjokolade

Utgangspunkt: http://www.mytaste.no/click/index/3089405/ 

100 g smør, 2 dl sukker, 2 egg, 180 g hvetemel, 3 ss bakekakao, 1 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker og 1 1/4 dl melk (eller fløte hvis du skal vÌre rüfin).

Varm stekeovnen til 175 grader.

Oppskriften over er til form pĂĽ 1 1/2 liter.

Form pĂĽ 3/4 liter:

xDSCN1056

50 g smør
1 dl sukker
1 egg
90 g hvetemel
1 1/2 ss bakekakao
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0,65 dl melk (eller fløte)

Smelt smøret.

Visp sammen smør og sukker.

Ha i egg, et om gangen. Visp godt etter hvert egg.

Bland sammen det tørre – hvetemel, bakekakao, bakepulver og vaniljesukker.

La kjøkkenmaskinen gü og hell i litt og litt av melblandingen.

Bland til du har en jevn deig. Husk ĂĽ fĂĽ med det som samler seg oppover sidene pĂĽ bollen.

Hell i melken og bland godt.

Ha deigen i en smurt brødform.

Stek kaken nederst i ovnen i 50 – 60 minutter. Kjenn etter med en tannpirker om kaken er ferdigstekt. Da skal det ikke vĂŚre noe deig pĂĽ tannpirkeren nĂĽr du tar den ut.

Denne kaken er som to forskjellige kaker! Nür den er nystekt er kaken luftig og har sprø og herlig skorpe. Etter en dag har skorpen blitt myk og kaken mer kompakt, da smaker den mer sjokolade og er nesten konfektaktig. God er den uansett nür du velger ü spise den!

Legg igjen en kommentar