Formkake m/sjokolade

Utgangspunkt: http://www.mytaste.no/click/index/3089405/ 

100 g smør, 2 dl sukker, 2 egg, 180 g hvetemel, 3 ss bakekakao, 1 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker og 1 1/4 dl melk (eller fløte hvis du skal være råfin).

Varm stekeovnen til 175 grader.

Oppskriften over er til form på 1 1/2 liter.

Form på 3/4 liter:

xDSCN1056

50 g smør
1 dl sukker
1 egg
90 g hvetemel
1 1/2 ss bakekakao
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0,65 dl melk (eller fløte)

Smelt smøret.

Visp sammen smør og sukker.

Ha i egg, et om gangen. Visp godt etter hvert egg.

Bland sammen det tørre – hvetemel, bakekakao, bakepulver og vaniljesukker.

La kjøkkenmaskinen gå og hell i litt og litt av melblandingen.

Bland til du har en jevn deig. Husk å få med det som samler seg oppover sidene på bollen.

Hell i melken og bland godt.

Ha deigen i en smurt brødform.

Stek kaken nederst i ovnen i 50 – 60 minutter. Kjenn etter med en tannpirker om kaken er ferdigstekt. Da skal det ikke være noe deig på tannpirkeren når du tar den ut.

Denne kaken er som to forskjellige kaker! Når den er nystekt er kaken luftig og har sprø og herlig skorpe. Etter en dag har skorpen blitt myk og kaken mer kompakt, da smaker den mer sjokolade og er nesten konfektaktig. God er den uansett når du velger å spise den!

Legg igjen en kommentar