Skogsgryte med flatbiff

Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/skogsgryte/

 

Tar ca 1 1/2 time.

Noe kan gjøres tidligere.

 

3 porsjoner

  • 525 g flatbiff av storfe eller oksestek
  • 1 1⁄2 ss margarin til steking
  • 3⁄4 stk løk
  • 1 1⁄2 stk gulrot
  • 3⁄4 stk persillerot
  • 3 3⁄4 stk knuste einebĂŚr
  • 3 dl vann
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 3 3⁄4 ss seterrømme
  • 3⁄4 dl melk
  • 1 1⁄2 ss hvetemel
  • 1 1⁄2 ss solbĂŚrsaft
  • 3⁄4 ts salt
  • 3⁄4 ts pepper
  • 3⁄4 ts tørket timian

SLIK GJØR DU

  1. SkjĂŚr kjøttet i terninger pĂĽ 3×3 cm.
  2. Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne og ha det over i en gryte.
  3. SkjÌr løk i büter. SkjÌr gulrot og persillerot i skiver. knus eierbÌr
    Ha det i gryten sammen med knust einebĂŚr.
  4. Ha i vann, kok opp og senk varmen. La det trekke i 30 minutter.   Sjekk at kjøttet er blitt mørt – la det trekke 10 minutter til, om det ikke er mørt. 
  5. Del opp soppen, stek den og ha den over i gryten. Rør hvetemel godt ut i rømme og melk, og hell det over i gryten sammen med solbÌrsaft og timian.
  6. La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter.
  7. Smak til med salt og pepper.

 

Server med kokte poteter og tyttebĂŚr.

Punkt 1 – 4 kan gjøres tidligere pĂĽ dagen. 

 

Rømmen kan byttes ut med fløte.

 

 

Comments are closed.