Skrei med sellerirotmos, bacon og rodløkskompott

Kilde/utgangspunkt: SKREI MED SELLERIROTMOS, BACON OG RØDLØKSKOMPOTT – Elinlarsen.net

2 personer
1 pose sukkererter

500 – 600 gr skrei eller torsk

Rødløkskompott:
  • 1 rødløk, i tynne bĂĽter
  • 2 ss sukker
  • 0,25 dl sherryeddik
  • 1/2 dl vann

Smelt sukkeret til karamell, tilsett løken og vend inn. Tilsett vÌsken litt etter litt og rør dette inn. Kok til løken er passe myk ca. 15- 20 minutter. Tilsett mer vÌske om nødvendig. Smak til med litt salt. Rødløkskompotten skal smake søtt-syrlig.

Beregne 200- 250 gram skrei pr. person.
Skyll fisken og skjĂŚr den i 2 porsjonsstykker. Dryss over litt salt pĂĽ begge sidene, og la trekke ca. 15 minutter. Bakes i ovnen pĂĽ 200 grader ca. 8-12 minutter (til den flaker seg).

Sellerirotmos:
  • 400 gram sellerirot, i terninger
  • 150 gram poteter, i terninger
  • 1 1/2 ss. fløte
  • 1 1/2 ss. smør
  • salt og pepper

Kutt grønnsakene i like store terninger. Kok grønnsakene i usaltet vann, til de er møre. Hell av vannet og la de dampe seg lett tørre. Mos potetene til ønsket konsistens. Tilsett smør, fløte og rør inn. Smak til med salt og litt kajennepepper.

Kutt bacon i terninger. Stek til baconterningene. Jeg stekte ogsü sukkererter i litt smør og serverte til.

Comments are closed.