Horn

Fra deig til ferdig horn

Horn

Oppskrift pĂĽ 18 store horn:
75 gr meierismør eller Bremykt  (15/11-20: Test med 0,75 dl Rapsolje)
5 dl lettmelk
1 egg (+ 1 egg til pensling)
1 pk (50 gr) gjĂŚr
1/4 dl sukker (15/11-20: brukte 1 toppet SS sukker + 2 ts med Sukrin. veldig bra)
2 1/2 dl Fin sammalt
2 dl Grov sammalt
8 – 9 dl hvetemel
Valmuefrø

Ønsker du horn bare med hvetemel (fine horn)?
Erstatt alt melet overfor, med ca 12 dl hvetemel. 
Alt annet likt.

Heve første gang i 40 minutter.
Heve pü plate i 20 minutter, før steking.

Stek: 220 grader (avhengig av stekeovn) i ca 10 minutter.

Hvordan?
Smuldre gjĂŚr i bolle.
Ha i litt av sukkeret i bollen, slik at gjÌren løser seg raskere.

Ha egget i en kopp, og visp det opp.

Smelt smøret i en kjele.
Tilsett melken.
Varm til 37 grader.
Hell litt i bollen, og løs opp gjÌren.
Ha i resten av melkeblandingen.
Tilsett vispet egget.
Tilsett sukkeret.
Rør i bollen med sleiv slik at sukkeret løser seg opp.
Tilsett det groveste melet, deretter det nest groveste – rør godt i bollen med sleiv, nĂĽr det tilsettes.
Tilsett hvetemel i passende mengde (ikke alt), slik at det blir en deig.
Elt deigen forsiktig, med sleiv. Deigen blir seig, hvis du elter for mye – og dermed vanskelig ĂĽ kjevle ut.
Dryss litt hvetemel over deigen.
Sett lokk pĂĽ bollen (eller legg plast over).
Sett bollen lunt (i et forvarmet rom) i 40 minutter.

Gjør klar for utbaking:
Tre stekeplater med bakepapir.
Visp et egg.
Sett ovnen pĂĽ 220 grader.

Utbaking:
Deigen skal eltes litt pü en bakefjøl, før utkjevling.
Del deigen i to like store deler.
Ta den ene halvdelen, bank flat – og kjevle den ut (pass pĂĽ at det ikke henger).
Del leiven i 2, og deretter hver i 3 eller 4. 3 gir 2 x 6 horn. 4 gir 2×6+4 horn)

Rull hornet sammen, fra ytterende og inn.
Sett pĂĽ brett (6 pĂĽ hvert brett).
Sett til etterheving i 20 min.
Gjenta for den andre delen.

Pensle med egg.
Strø pü valmufrø (eller sesamfrø)

Stek midt i ovnen.

Egner seg fint for frysing.

Horn

Bildene under ble tatt under baking 15/11-20

 

 

Legg igjen en kommentar