Dronning Mauds dessert

Kilde: https://meny.no/oppskrifter/Dessert/Fromasj-og-mousse/dronning-maud-dessert/

 

Ingredienser (1 porsjon)

  • 1 stk eggeplommer
  • 2 1/2 ts sukker
  • 3/4 ts vaniljesukker gjerne Jacobs Utvalgte
  • 1 plater gelatin
  • 1 dl kremfløte
  • 40 g mørk/lys kokesjokolade

 

Slik gjør du

  • Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter.
  • Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker til luftig eggedosis.
  • Pisk fløten til løs krem.
  • øft gelatinplatene ut av vannet og over i en kjele. Smelt platene på lav varme.
  • end gelatinplatene inn i eggedosisen og vend deretter inn kremen.
  • inhakk eller riv sjokoladen.
  • Ha mousse og sjokolade lagvis i porsjonsglass. Du kan også ha desserten i en stor bolle. Avslutt med revet sjokolade.

 

Comments are closed.