Dronning Mauds dessert

Kilde: https://meny.no/oppskrifter/Dessert/Fromasj-og-mousse/dronning-maud-dessert/

Kilde 2: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/dronning-maud-pudding

Har redusert mengden sjokolade, da det i meny sin var alt for mye sjokolade. Beskrivelsen for hvordan lage er bedre i kilde 2.

Laget 1 g 5/4-20 med 1 porsjon

Laget 1/5-20 med 3 porsjoner.

Veldig god dessert, men eggedosisen fikk en litt pussig konsidens – ble noe gjort i feil rekkefølge?

Ingredienser (1 porsjon)

  • 1 stk eggeplommer
  • 2 1/2 ts sukker
  • 3/4 ts vaniljesukker gjerne Jacobs Utvalgte
  • 1 plater gelatin
  • 1 dl kremfløte
  • 25 g mørk/lys kokesjokolade. Bruk liten mandelkvern!

 

Slik gjør du

Start med ü piske kremfløten til tykk, myk krem. Ha kremen i en bolle og sett i kjøleskapet.

Riv sjokoladen fint (bruk mandelkvern til dette).

Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis (ca 10 min med elektrisk mikser). Det er viktig at du bruker helt ren og tørr bolle og mikser (se tips). Mens eggedosisen pisker, bløtlegger du gelatinplatene i en bolle kaldt vann.

Nür eggedosisen er ferdig pisket, klemmer du vannet godt ut av gelatinplatene og løser dem opp i en kopp med 2 ss kokende vann. Hell sü den varme gelatinblandingen i eggedosisen mens du fortsetter ü piske pü lav hastighet slik at gelatinen blir jevnt og godt blandet inn i eggedosisen.
NB!! Sjekk dette, mot hva som stĂĽr pĂĽ pakningen for gelatinplatene + https://www.matgodt.no/dessert/krokanfromasj/

Ta sü kremen ut av kjøleskapet og bland den inn i eggedosisen. Jeg pleier ü bruke en ballongvisp til dette. Det er viktig ü røre nok til at alle kremflekker fjernes, men ikke mer enn nødvendig sü luften i fromasjen bevares.

Ta frem en stor dessertskĂĽl og hell i 1/3 av fromasjen. Dryss over sjokolade. Hell over 1/3 til av fromasjen og dryss over sjokolade. SĂĽ har du over resten av fromasjen og drysser over resten av sjokoladen til slutt.

Sett dessertskülen i kjøleskapet i noen timer eller over natten, til fromasjen har stivnet.

Tips:

♥ For å få skikkelig tykk og luftig eggedosis er det viktig at du bruker helt ren og tørr miksebolle og mikser. Fall altså ikke for fristelsen å ikke vaske bollen skikkelig etter at du har pisket kremfløten hvis du bruker det samme utstyret. Selv om du skyller raskt med vann, vil det være et tynt fettlag i bollen etter kremfløten som vil gjøre at eggedosisen ikke blir skikkelig stiv.

♥ Følg nøye rekkefølgen i oppskriften som jeg har beskrevet, dvs ha alltid varm, flytende gelatin i eggedosisen og rør godt før du vender i den kalde, piskede fløtekremen. Da er du helt sikker på at du ikke får gelatintråder i fromasjen.

♥ Jeg er for lat til å rive kokesjokolade med rivjern eller mandelkvern slik man vel egentlig skal, og bruker derfor food processor med hakkekniv. Det går fint synes jeg, men du må la den gå nokså lenge slik at sjokoladen blir helt finkornet. Du kan doble mengden kokesjokolade hvis du foretrekker mer sjokoladesmak.

♥ Dronning Maud pudding blir aller best om du lager den kvelden før serveringsdagen og lar den stå i kjøleskapet frem til servering.

Comments are closed.