Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus

Kilde:  https://3iuka.no/oppskrifter/kveite/ovnsbakt-kveite-med-eplesmorsaus/

 

2 porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kveitefilet, med skinn
  • 0.5 stk brokkoli
  • 0.5 pack selleri
  • 75 g sukkererter
  • salt og pepper

Eplesmørsaus

  • 0.5 stk sjalottløk
  • 3 dl eplejuice
  • 0.5 dl kremfløte
  • 125 g smør, usaltet
  • salt
  • sitronsaft
  • tabasco
  • 0.5 stk eple, grønt

Tilbehør

  • poteter

 

FramgangsmĂĽte

  • Sett stekeovnen pĂĽ 175 °C.
  • Tørk kveiten med tørkepapir, dryss over salt og pepper og ha i en smurt ildfast form.
  • Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fisken og bak midt i stekeovnen til fisken fĂĽr en kjernetemperatur pĂĽ 49 °C.
  • La kveiten hvile pĂĽ kjøkkenbenken i ca. 5 minutter. Temperaturen vil stige noen grader til, men bør ikke overstige 55 °C.
  • SkjĂŚr brokkoli, stangselleri og sukkererter i smĂĽ biter og kok i saltet vann til de har litt motstand i kjernen, ca. 3 minutter.

Eplesmørsaus

  • SkjĂŚr sjalottløk i biter.
  • Kok sjalottløk og eplejuice til vĂŚsken er halvert.
  • Sil over i en ny kasserolle, tilsett kremfløte og kok opp.
  • Ha i smør og smak til med salt, sitronsaft og tabasco.
  • Finhakk eple og ha i sausen rett før servering.

Server ovnsbakt kveite med grønnsaker, eplesmørsaus og potet.

 

 

 

Comments are closed.