Budapestrull

To størrelser, 10-12 skiver og i parentes (5 – 6 skiver).
Lagd første gang i 2015. Andre gang 19.02.2017.

Meget god kake! 🙂

Oppskrift:

Eggehviter: 5 eller 10 ss/ca 2,8 dl (2,5 eller ca 0,8 dl).
Sukker: 3 dl (1 1/2 dl)
Finhakkede hasselnøttkjerner: 150 gr (75 gr). Bruk mandelkvern.
Hvetemel: 1 dl (1/2 dl)
Kakao: 1 – 2 ss (1/2 – 1 ss)
Mandelspon: 2 – 3 ss (1 – 1 1/2 ss)

Fyll:

Kremfløte: 3 dl (1 1/2 dl)
Hermetiske mandarinbĂĽter: 1 boks – 300 gr (150 gr). I praksis er 1 boks pĂĽ 300 gr = 190 gr mandariner

Pynt:

Melis

FremgangsmĂĽte:

Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret – litt om gangen, og fortsett ĂĽ vispe hele tiden.
Bland nøtter, mel og kakaopulver, og vend det forsiktig inn i stivpisket eggehvite.

Smør massen ut i en (halv) langpanne, som er kledd med lett smurt bakepapir. Strø mandelspon over.

kake_stekesStekes midt i ovnen i 15 – 20 minutter pĂĽ 175 grader eller varmluft pĂĽ 175 grader. Brukte varmluft i 2017 – fungerte fint, 17 min.

Hvelv kaken pĂĽ sukret matpapir.
La den avkjøles under langpannen.
Trekk papiret pĂĽ toppen av.

Stivpisk fløten til fyllet.
La mandarinbĂĽtene renne godt av seg, og vend dem inn i kremen.

Smør fyllet over kaken, mens kaken fortsatt er litt varm (og myk).
Rull kaken sammen uten at den sprekker – rull ganske løst. Derfor viktig at kaken ligger pĂĽ papir.

Sikt eventuelt melis over.

Budapest1

 

Her er en annen variant, med aprikos – og servert som rund kake:
http://www.detsoteliv.no/oppskrift/budapestkake-lys

 

Legg igjen en kommentar