Høstgryte med lam og potetpuré

Kilde: Mettende høstgryte med lam og potetpuré – HusGlede.no

Fant oppskriften 16/9-23.

Dette trenger du:

  • 600 g grytekjøtt av lam
  • 4 ss olivenolje
  • 1,5 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 1 ts paprikapulver
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 2 ss tomatpuré
  • 5 dl buljong eller kraft
  • 2 dl rødvin
  • 1 kvast frisk rosmarin
  • 3 stk tomater
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss frisk bladpersillle
  • 1 ss dijonsennep

Til potetpurèen trenger du:

  • 10 stk mandelpotet
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0,5 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,4 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Start med å skjære kjøttet, løken, gulrøttene og selleriroten i terninger. Finhakk hvitløken.
  2. Ha kjøttet i en gryte og brun det godt i litt god olivenolje.
  3. Tilsett løken og la den frese sammen med kjøttet til den er blank og fin.
  4. Ha i gulrot-teringer, sellerirot-ternigner og paprikapulver. Rør alt godt sammen.
  5. Finhakk hvitløk og tilsett sammen med tomatpurè. La det hele småkoke i 2 minutter under jevnlig omrøring.
  6. Hell over rødvin og la dette koke nesten helt inn slik at det ikke er mye væske igjen i gryten.
  7. Tilsett kraften og la småkoke i 20 minutter.
  8. Lag potetpuré ved å skrelle potetene og kok opp vannet.
  9. Legg potetene i det kokende vannet og la dem koke, eller trekke, til de er møre. Det tar ca. 10–12 minutter. Trekk kjelen til side og la stå noen minutter.
  10. Mos potetene, og bland inn smør, fløte og presset hvitløk. Smak til med salt og pepper.
  11. I gryten med kjøttet tilsetter du finhakket rosmarin, grovhakkede tomater, sennep og fløte.
  12. Kok gryteretten til den tykner litt. Du kan også jevne gryten med litt maizenna utrørt i kaldt vann om du ønsker den tykkere. Smak til med salt og pepper.

     

    Servér lammegryten med nylaget potetpuré og et dryss med persille.

 

 

 

Comments are closed.