Loff

Kilde: https://www.godt.no/oppskrift/5129/loff

Laget 1. gang 25/12-19. Meget bra. Men kunne vært knadd litt mer. Litt kompakt.

1 loff – 2 liter form

 

500 gr hvetemel

2 ss smør

25 gr gjær

3 dl lett melk

1 ts salt

Egg til pensling

Slik lager du loff

  1. Ha mel i en bolle og smuldre i smør og gjær. Bland i salt.
  2. Tilsett lunken melk (37 ºC), og elt deigen godt til den er fast og smidig.
  3. Hev deigen på et lunt sted i en time.
  4. Elt deigen igjen.
  5. Form deigen til to avlange brød som legges direkte på en smurt plate eller i en smurt form.
  6. Etterhev brødet i 15 minutter.
  7. Pensle brødet med egg, og stek det deretter i 40 minutter ved 200 °C.

Comments are closed.