Frokostbrød – 12 stk avlange grove med Fiberfin

Bygger på/tatt utgangspunkt i: Frokostbrød – 12 stk avlange grove

Veldig enkelt å lage.

Det som tar tid, er heving,  2 * 40 minutter.

Inneholder ikke melk eller sukker.
Passer godt til frokost, lunch eller ved siden av noe en suppe til middag.

Oppskrift

50 gr gjær eller 1 pk tørrgjær
50 gr Bremykt (smør kan evnt. brukes)
3,5 dl vann
1/4 ts salt (kan eventuelt droppes)
1 egg
ca 3,5 dl fin hvetemel
2 dl fin sammalt hvetemel
3 dl grov sammalt hvetemel
1,5 dl Fiberfin

10 dl
Valmuefrø (eller sesamfrø)

 

Frokostb1Smuldre gjær i en bolle, tilsett litt sukker.
Smelt smør og varm opp med vann, til 37 grader. Hell over gjær, og løs denne opp.
Tilsett resten av sukkeret, egg, salt, fint + grovt mel.

Rør dette sammen

Tilsett den mengde hvetemel som er nødvendig, for at deigen slipper bollen du baker i.

.

Frokostb2

 

Strø over litt mel, og sett til heving i 40 minutter, på et lunt sted.

(Jeg bruker varmt baderom).

.

.
Frokostb3

Deigen har stått i 40 minutter.

Har doblet seg, og er klar for utbaking.

.

.
.
Frokostb4

Elt deigen på bakebordet.

Del deigen i to.

 

.
.

Frokostb5
Rull ut pølse.

Del denne i 6 like lange emner.

 

.
.

Frokostb6

 

Press disse flate, og fukt toppen under rennende vann (eller en skål med vann).
Sett på stekebrettet (bruk bakepapir – husk at bakepapir kan brukes flere ganger)
Strø over valmuefrø

.
.

Frokostb7Dekk med plast (eller det du normalt bruker)

Jeg bruker en ubrukt plastpose – f.eks. fra Meny.
Splittet i kantene og i bunn – slik at det blir to enheter (for to brett).
Disse brukes flere ganger – lagres på et egnet sted (holdes rent).

Sett stekeovnen på 220 grader (avhenger av ovn).
.
.
Frokostb8

Etterhev over varmt vann, eller på et varmt sted i ca 40 minutter.

Her har de stått i 40 minutter, og er klar for steking.

 

.
.

Frokostb9Stek i ca 14 minutter på ca 220 grader. (Pass på, skal få en gylden farge)

Sett på nederste rille i ovnen.

 

.
.

Frokostb11Avkjøles på rist.

Comments are closed.