Høstgryte med lam

Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/hostgryte-med-lam/

Laget første gang 14. oktober 2018.

INGREDIENSER – 2 porsjoner

  • 400 g benfritt lammekjøtt i terninger (gjerne lammelĂĽr i skiver, som skjĂŚres i biter)
  • 1 ss margarin til steking
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk gulrot i biter
  • 1⁄2 stk purre i strimler
  • 1⁄2 stk sellerirot i biter
  • 1 stk pastinakk i biter
  • 50 g grønnkĂĽl i tynne strimler
  • 3⁄4 ss maisstivelse (maizena) utrørt i litt kaldt vann

 

SLIK GJØR DU

Brun kjøtt raskt i en varm gryte med margarin, krydre med salt og pepper. Hell over kraft. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 40 minutter. Kjenn at det er mørt.
Skum godt av.

Tilsett grønnsaker og kok videre i 15-20 minutter.

Rør maisenna ut i litt kaldt vann. Tilsett blandingen i gryten i en tynn strüle under omrøring. Kok opp. Smak til med salt og pepper.  

Server med kokte poteter eller potetmos.

 

Forslag til høstdessert:

Eplegrøt med fløte

Comments are closed.