Elggryte, kremet

Kilde: Kremet elggryte eller hjortegryte | Oppskrift – MatPrat

Laget 1. gang 29/11-20. Veldig godt.

588 gr grytekjøtt av elg, kjøpt på Meny

2 x 250 ml viltkraft fra Jacobsutvalgte

Stod å trakk på lav varme i 1 time, først da var kjøttet blitt mørt. (25-30 min i oppskriften). Gjorde dette et par timer før middagen skulle lages, i jerngryte. Helte deretter over i annen kjele (siden resten skulle gjøres et annet sted).

 

4 porsjoner iflg, Matprat. (Jeg brukte 588 gr til 3 voksne)

  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 150 g aspargesbønner
  • 200 g skogsopp eller annen sopp
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk). Jeg brukte 4-5 delikatesseløk.
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 skive brunost
  • 1,5 ss maisstivelse (maizena)

 

SLIK GJØR DU

  1. Brun det godt i en jerngryte sammen med småløk. Tilsett buljong, kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke minst 20-30 minutter. sjekk at kjøttet er mørt.  Brukte 60 min 29/11-20
  2. Del sopp i skiver  (kjøp ferdig skivet) og aspargesbønner i biter og tilsett i gryta. La det trekke i 5-6 minutter.
  3. Ha i crème fraîche og brunost, og jevn gryta med maizena utrørt i 3 ss kaldt vann.

Server kremet elggryte med kokte poteter og tyttebær.

Ta av kraften, mens du steker. Hell denne tilbake når stekingen er ferdig – sammen med annen kraft.

c

Elggryte med kokte poteter og tyttebærsyltetøy

Comments are closed.