Aspargessuppe

Tok utgangspunkt i: http://www.matoppskrift.no/artikkel/Suppe-til-forrett

Bilde: Aspargessuppe med ostestenger

Aspargessuppe

Laget første gang: 18/11-17. God suppe, men kunne trenge noe mer fylde.
Andre gang 3/12-17 med justert oppskrift, litt mindre vann, litt mer fløte og en eggeplomme mer + litt mer jevning. Meget god.

Dette er en av de klassiske suppene. Den er aktuell nü som den nye aspargesen kommer pü markedet. Men man kan selvfølgelig lage suppe med hermetiske ogsü.

Ca 6 porsjoner ++ (3+ porsjoner) ((Julen 17 – 7 personer))

Ca. 500 g asparges, gjerne en blanding av hvite og grønne stilker  (ca 250 gr)  ((ca 700 gr)
11 dl vann (5,0 dl)  ((11 + 4= 15 dl))
3 ss smør (1,5 ss)   ((3+1 = 4,0 ss))
3 ss hvetemel  (1,5 ss)   ((3+1 = 4,0 ss))
2 terninger Kyllingbuljong (1 terning) ((3 terninger))
ca 3 dl kremfløte eller matfløte  (1,5 dl)  ((3+1 = 4,0 dl))
3 – 4 eggeplommer  (2) ((5))
litt hvit pepper

Dette er kanskje den mest delikate av alle supper, ogsĂĽ en av de enkleste. En ypperlig mĂĽte ĂĽ bruke asparges som ikke er helt stiv og strunk i stilken.

Stell og kok aspargesen i 10 (5) dl vann og la den koke til den er mør (25 – 30 minutter). Bruker du bĂĽde hvite og grønne stilker, lar du de hvite koke i ca. 15 minutter før du legger i de grønne.
La stilkene renne av og skjÌr dem i smü biter, spar noen grønne topper til garnityr.
Løs buljongterning(ene) opp i kokekraften.

Smelt smøret forsiktig i kjelen og rør inn mel.
Spe med kraften under omrøring.
La koke i ca. 5 minutter.
Rør inn fløten.
Pisk inn eggeplommene og tilsett aspargesbitene.
Varm suppen opp til kokepunktet under omrøring og trekk kjelen fra platen like før det begynner ü koke.
Smak til med hvit pepper og litt salt om det trengs.
Fordel suppen i varme tallerkener og garnÊr eventuelt med grønne topper.

Server gjerne hvitvin til + Foccacia eller ostestenger.

Comments are closed.