Bærgrøt av syltetøy.

Kilde: http://perlysverden.no/?cat=88

Oppskrift på fruktgrøt av syltetøy
Ca. 3 dl syltetøy
Ca 5 dl vann  (bruk maks 3 dl vann til 3 dl syltetøy, når du tar jordbærsyltetøy. Brukte 5 dl til 3,5 dl 12/12-20 – ble ikke bra)
(blir 8 dl blanding tilsammen)
Sukker etter behov
30 g ( ca.2 1/2 ss) potetmel
Litt kaldt vann

Ta syltetøyet og vannet i en gryte og kok opp, ha i passe med sukker (smak til).
Tilsett potetmel jevning. (Potetmel jevning = potetmel røres ut i kaldt vann, før det tilsettes grøten. Tilsett litt og litt, pass på at grøten ikke blir for tykk. Tåler ikke koking, da blir det klumper).

Avkjøl grøten raskt til den er lunken. Tøm den i en glasskår, og dryss litt sukker over den (for å unngå snerk).
Godt med melk eller fløte på.

Her bringebærgrøt, laget 26.9.2018, av saft som ble igjen etter syltetøy. Jam frysepulver gir en del saft.

Jordbærgrøt 12/12-20

7

Comments are closed.