Frokostbrød – 36 stk runde fine

Runde frokostbrød

xDSCN1847xx

Stekes i en langpanneskuff, dekket med bakepapir.
36 fine frokostbrød.

Varianter:

Frokostbrød – 18 stk avlange halvgrove (med sammalt fin)

Frokostbrød – 18 stk avlange med litt grov (sammalt fin og grov)

Oppskrift
50 gr gjær
50 gr meierismør
7 dl vann
1 stort egg
1 ts salt (eller litt under)
1 ss sukker
18 – 20 dl hvetemel (ca 1 kg)

Valmuefrø

Slik gjøres det:

1) Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett sukkeret. Smelt smøret og hell over vannet – varm dette til 37 grader. Hell væsken over gjæren og rør til all gjæren er oppløst.
Tilsett salt, egget og 18 dl hvetemel. Hold av litt egg (hvis stort egg – alternativt bruk et nytt egg for pensling).
Rør og elt deigen til en god klump. Tilsett mer hvetemel, hvis deigen virker løs.
Strø litt mel over deigen. Ta plast over bollen, og sett til heving på et lunt sted. Den skal heve i 30 minutter.

2) Sett ovnen på 225 grader.

3) Arbeid deigen smidig på et melstrødd bakebord. Del den i tre like deler, og form dem til lengder. del hvert lengde i 12 biter. Bitene rulles til boller, som legges i langpannen (30 x 40).
Ha plast over langpannen, og sett den til heving i ca 25 minutter.

4) Pensle med egg og strø på valmuefrø.
Stekes i ca 15 minutter. Sett dem på nederste rille i 10-12 min, og deretter opp ett hakk i 3-8 min til gylden på toppen.
4/9-19: 15 min nederst og deretter 4 min i midten. Litt lyse i bunn, fine på toppen.

5) Avkjøles på rist (opp ned)

Fine å fryse!

xDSCN1845xx

Legg igjen en kommentar