Lammegryte med rotgrønnsaker og potetmos

Kilde: http://www.godt.no/#!/oppskrift/7712/lammegryte-med-rotgroennsaker  

Lammelår eller lammebog

Ingredienser

  1. Skjær kjøtt, løk, gulrot og sellerirot i terninger. Finhakk hvitløken.
  2. Brun kjøttet i en jerngryte i olivenolje, tilsett løken og la den frese med til den er blank og fin. Tilsett gulrot, sellerirot og paprikapulver, rør godt sammen. Tilsett hvitløk og tomatpuré og la det hele småkoke i 2 minutter under omrøring.
  3. Tilsett rødvin (og evt calvados), og la dette koke nesten helt inn, tilsett kraften og la småkoke i 20 minutter.
  4. Skrell potetene, kok opp vann, legg i potetene og la dem koke/trekke møre i 10–12 minutter. Trekk kjelen til side og la stå noen minutter.
  5. Mos potetene, og bland inn smør, fløte og presset hvitløk. Smak til med salt og malt pepper.
  6. Tilsett finhakket rosmarin, grovhakkede tomater og fløten, og kok til gryteretten tykner litt. Du kan evt jevne gryten med litt maizenna rørt ut i kaldt vann om du ønsker den tykkere. Smak til med salt og pepper.
  7. Serveres med tilbehør som en god potetpuré, og gjerne et dryss med bladpersille og gode oliven.

Comments are closed.