Lammegryte med rotgrønnsaker

Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/lammegryte-med-rotgronnsaker/

 

3 porsjoner (4 voksne)

  • 750 gram lammebog i skiver eller fĂĽrikĂĽlkjøtt (1 – 1,2 kg)
  • 1,5 stk. løk (2 løk)
  • 0,75 stk. rødløk (1 stk)
  • 1,5 stk. gulrot (2 stk)
  • 0,75 stk. sellerirot (1 stk)
  • 1,5 ss smør (2 ss)
  • 2,25 ss frisk timian (3 ss)
  • 1,5 dl vann (2 dl)
  • 2,25 dl hvitvin (3 dl)
  • 0,75 ts salt (1 ts)
  • 0,38 ts nykvernet pepper (1/2 ts)
  • 0,75 ss maisenna (1 ss)
  • 0,75 dl vann (1 dl)

Poteter: 10 – 12 poteter

 

SLIK GJØR DU

  1. Varm stekeovn til 200°C. SkjÌr kjøtt og grønnsaker i biter.
  2. Brun smü porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør.
    Ha kjøttet over i en støpejerngryte (som kan settes i stekeovnen).
    Ha i grønnsaker og urter, og hell pü vann og hvitvin. Krydre med salt og pepper. Kok opp.
  3. Legg pĂĽ lokk og sett hele gryten i stekeovn.
    La den stĂĽ i 1 1/2 – 2 timer til kjøttet er mørt og slipper beina.

 

Første delen kan gjøres tidligere pü dagen.

 

NĂĽr gryta er klar, sil av kraften.
Lag en jevning av maizenna og vann, og hell over i kraften.
La det koke opp under omrøring. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene ved servering. 

 

Server med poteter.

 

Passende dessert

Multer og fløte

Sjokoladermousse

Eplegrøt med fløte

Comments are closed.