Lammegryte med rotgrønnsaker

Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/lammegryte-med-rotgronnsaker/

 

3 porsjoner

  • 750 gram lammebog i skiver eller fårikålkjøtt
  • 1,5 stk. løk
  • 0,75 stk. rødløk
  • 1,5 stk. gulrot
  • 0,75 stk. sellerirot
  • 1,5 ss smør
  • 2,25 ss frisk timian
  • 1,5 dl vann
  • 2,25 dl hvitvin
  • 0,75 ts salt
  • 0,38 ts nykvernet pepper
  • 0,75 ss maisenna
  • 0,75 dl vann

 

SLIK GJØR DU

  1. Varm stekeovn til 200°C. Skjær kjøtt og grønnsaker i biter.
  2. Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en støpejerngryte (som kan settes i stekeovnen).
    Ha i grønnsaker og urter, og hell på vann og hvitvin. Krydre med salt og pepper. Kok opp.
  3. Legg på lokk og sett hele gryten i stekeovn.
    La den stå i 1 1/2 – 2 timer til kjøttet er mørt og slipper beina.
     
  4. Når gryta er klar, sil av kraften.
    Lag en jevning av maizenna og vann, og hell over i kraften.
    La det koke opp under omrøring. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene ved servering. 
  5.  Server med poteter.

 

Comments are closed.