Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/lammegryte-med-rotgronnsaker/
3 porsjoner
- 750 gram lammebog i skiver eller fårikålkjøtt
- 1,5 stk. løk
- 0,75 stk. rødløk
- 1,5 stk. gulrot
- 0,75 stk. sellerirot
- 1,5 ss smør
- 2,25 ss frisk timian
- 1,5 dl vann
- 2,25 dl hvitvin
- 0,75 ts salt
- 0,38 ts nykvernet pepper
- 0,75 ss maisenna
- 0,75 dl vann
SLIK GJØR DU
- Varm stekeovn til 200°C. Skjær kjøtt og grønnsaker i biter.
- Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en støpejerngryte (som kan settes i stekeovnen).
Ha i grønnsaker og urter, og hell på vann og hvitvin. Krydre med salt og pepper. Kok opp. - Legg på lokk og sett hele gryten i stekeovn.
La den stå i 1 1/2 – 2 timer til kjøttet er mørt og slipper beina. - Når gryta er klar, sil av kraften.
Lag en jevning av maizenna og vann, og hell over i kraften.
La det koke opp under omrøring. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene ved servering. - Server med poteter.