Kyllinggryte

Rask kyllinggryte

Kilde: www.Tine.no

Meget god. Laget første gang 3/2-2017.

2 porsjoner / 1 person (4 porsjoner)

Ingredienser

(Etter, gjelder påsken 2019 – 4 voksne)

1 pk (2 pk) ukokt ris   4 pk
2 stk (4 stk) kyllingfileter (150 – 200 gr per person).   1.2 kg / 8 stk
2 stk (4 stk) gulrøtter    7 
¼ stk (1/2 stk) løk    1
(150 gr Sopp. 6/11-23: Prøv dette )
1 ss (2 ss) TINE Meierismør (til steking)    
0,6 dl (1,2 dl) Sunniva® Original Eplejuice (ev. eplecider)     2,5
1,1 dl (2,2 dl) TINE Lett Crème Fraîche 18 % (eller TINE Matfløte)   4,5 dl
½ ss (1 ss) balsamicoeddik       2 SS
¾ ts (1 1/2 ts) salt      3 ts
¼ ts (1/2 ts) pepper    1 ts
½ ss (1 ss) basilikum (kan sløyfes)

Slik gjør du det

 

  • Kok ris etter anvisningen på pakken.
  • Rens og skjær gulrot passende lengder. Kokes møre i 10 – 12 minutter. Skjæres i passende terninger.
  • Skjær kylling i små biter. Finhakk løk. Stek løken.
  • Brun kylling i smør.  Tilsett hvitløk, løk og gulrot og vend på det.
  • Tilsett eplejuice og Crème Fraîche (ev. matfløte) og la det trekke i 10–15 minutter.
  • Tilsett balsamicoeddik og smak til med salt og pepper.
  • Server gryta med ris og pynt gjerne opp med litt basilikum.

 

Comments are closed.